Alegerea pantofilor sport confortabili pentru copii

banner-peg-perego-miababy

Confortul pe care îl resimt copiii în sesiunile zilnice de alergat și de joacă este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont părinții. Într-adevăr, este foarte important ca aceștia să aibă în vedere atât hainele, cât și pantofii potriviți pentru asigurarea acestui confort, iar în acest sens, o pereche de adidași copii ar putea fi alegerea ideală pe care o poți face. Cum alegi adidașii pentru copii, respectiv la ce aspecte este bine să fii atent vei afla din acest articol.

De ce contează atât de mult materialul din care sunt realizați adidașii copii?

Unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi pantofii potriviți pentru copilul tău este confortul pe care îl oferă aceștia. O pereche de adidași copii realizați din materiale de calitate, ale căror finisaje sunt, de asemenea, unele calitative reprezintă alegerea ideală în acest sens.

Materialul din care sunt realizați pantofii sport pentru copii trebuie să fie unul calitativ, dar și respirabil și de calitate înaltă.  Totodată, este importată culoarea pe care o are materialul: nu uita că pantofii sport alb sau bej nu sunt tocmai de dorit, murdărindu-se extrem de ușor, mai ales când este vorba de practicarea unui sport.

Talpa pantofilor, un aspect extrem de important

Talpa din care sunt realizați pantofii reprezintă un alt factor extrem de important. Aceasta trebuie să fie plată, antiderapantă, să fie rezistentă la uzură, însă în același timp suficient de flexibilă astfel încât să nu îngreuneze mișcarea picioarelor.

banner-peg-perego-miababy

Dacă alegi pantofii sport cu talpa albă, este ușor dificilă întreținerea și curățarea lor, însă urmând indicațiile potrivite în acest sens poți face și o astfel de alegere dacă este preferată de copilul tău.

Închidere cu șireturi sau cu velcro?

Într-adevăr, este una dintre marile întrebările pe care trebuie să ți le pui înainte de a alege pantofii sport potriviți pentru copilul tău: este recomandată închiderea cu velcro sau cu șireturi? Răspunsul este oarecum intuitiv: mai ales copiilor mici le va fi greu să își lege șireturile, însă copiii mai mari nu vor avea o problemă cu acest lucru, iar siguranța pe care le-o oferă este una ridicată.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de faptul că șireturile se pot dezlega în timp ce copilul aleargă, moment în care pot avea loc incidente nedorite.

Interiorul pantofilor este, de asemenea, important

Nu uita și de branțurile pe care le au pantofii sport pentru copii. Interiorul pantofilor trebuie să fie unul confortabil, flexibil, dar și să îndeplinească principalele funcții: aceea de a absorbi mișcările picioarelor, aceea de a asigura o circulație adecvată a aerului, respectiv aceea de a absorbi umezeala.

În acest sens, este indicat să alegi fie o pereche de pantofi sport cu branțurile realizate din piele naturală, fie cu branțurile din lână, două dintre materialele naturale care asigură confortul și protecția necesară picioarelor.

Totul se termină cu vârful pantofilor

Nicio pereche de pantofi sport pentru copii nu trebuie să țină picioarele prea înghesuite. Altfel spus, vârful pantofilor ar trebui să fie suficient de larg pentru ca degetele să se miște liber. În ceea ce privește partea din spate a pantofilor, este important ca aceasta să fie destul de rigidă și înaltă astfel încât să mențină călcâiul într-o poziție bună, însă în același timp să nu ajungă în cealaltă extremă, astfel încât să producă disconfort.

Dacă alegi o pereche de pantofi sport pentru copii special concepută în acest sens, purtătorul acestora poate beneficia de tot confortul necesar, dar și de o protecție ridicată a picioarelor.

 

Despre autor

Arabolea Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *