Supa crema de dovlecei poate fi introdusa in alimentatia bebelusului din primele etape de diversificare. Iata cum se prepara reteta de supa crema de dovlecei pentru bebe si ce beneficii au dovleceii pentru sanatatea copilului.
Dovleceii sunt printre primele legume care se introduc in alimentatia copilului incepand de la varsta de 6 luni. Neavand risc de a provoca alergii, dovlecelul este inclus in prima etapa de diversificare. De obicei, dovlecelul este acceptat cu placere de catre bebelus pentru ca are un gust fin si o aroma subtila.
La fel ca morcovul, dovlecelul poate fi adaugat in multe supe si piureuri pentru bebelusi. Se asociaza foarte bine cu alte legume (telina, patrunjel, cartof alb, cartof dulce, fasole verde, conopida) sau carne (pui, curcan, vita, peste). Un alt avantaj important al dovleceilor este faptul ca se digera foarte usor si ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
Dovleceii sunt surse excelente de nutrienti care includ:
Datorita compozitiei nutritionale valoroase, dovleceii au proprietati remineralizante, antianemice, diuretice.
Dovleceii autohtoni se gasesc din belsug din luna mai pana in septembrie-octombrie. Insa in supermarket se gasesc dovlecei de import tot timpul anului. Din pacate, aceste legume pot fi contaminate cu pesticide, asa ca se recomanda alegerea dovleceilor ecologici. De asemenea, este bine sa se indeparteze intotdeauna coaja dovleceilor inainte de preparare.
Incercati, pe cat posibil, sa alegeti dovlecei mici, cu coaja lucioasa, frumos colorata. Sunt de evitat dovleceii mari, lipsiti de culoare, cu coaja incretita sau patata.
Dovleceii se spala foarte bine, se indeparteaza capetele, se curata de coaja, se taie pe lungime in sferturi si se scoate miezul. Chiar daca sunt dovlecei tineri si inca nu au seminte, miezul acestora nu trebuie inclus in mancarurile pentru bebelusi. Dovleceii se pot fierbe, se pot gati la abur sau la cuptor.
Iata cum se prepara supa crema de dovlecei pentru diversificarea bebelusului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala temeinic legumele, se curata si se taie in cubulete mici.
Se pun toate legumele si orezul la fiert, in 500 ml de apa. Se fierb 30 de minute si se adauga uleiul de masline.
Dupa ce s-au fiert bine toate ingredientele, se mixeaza adaugand zeama de la supa pentru o consistenta potrivita. Dupa varsta de 6-8 luni, se poate adauga o lingurita de iaurt integral.
Este o supa delicioasa si hranitoare!
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…