Sarcina

Sportul in sarcina – cand este indicat sau interzis

Sportul in sarcina te va ajuta sa te pregatesti pentru ziua cea mare in care bebelusul tau va veni pe lume. Sportul este foarte bun pentru tine, chiar si atunci cand esti insarcinata. Desigur, cu exceptia acelor situatii in care este contraindicat din motive medicale.

Sportul in sarcina: beneficii si recomandari

Dacă esti sanatoasa si ai o sarcina fara complicatii, sportul este aliatul tau in prevenirea cresterii exagerate in greutate. In plus te face sa te simti bine atat fizic, cat si mental. Cea dintai forma de miscare, recomandata si accesibila inclusiv celor care „nu s-au dat in vant” nici inainte dupa o viata activa: plimbarile in aer liber!

Daca esti o fire mai sportiva, in primul trimestru nu te da in laturi nici de la alergarea usoara. Ai insa grija sa nu te supraincalzesti, poarta imbracaminte si incaltaminte adecvata si fereste-te de terenurile accidentate. Pe un teren plat, intr-un ritm moderat, poti face jogging si pana in luna a cincea de sarcina. Sau, daca iti este mai comod asa, poti alerga pe banda. Nu uita un lucru esential: sa te hidratezi!

Si mersul cu bicicleta este o optiune acceptata, dar cu maxima prudenta in ceea ce priveste riscul de cazaturi. Lipsit de contraindicatii in perioada sarcinii este, insa, inotul. Nu ai cum sa te accidentezi, nu iti creeaza probleme de echilibru nici macar cand te afli in pragul nasterii, nu iti solicita articulatiile si ligamentele si te face sa te simti cu mult, mult mai usoara decat esti in realitate. Inainte de a te scufunda in bazin, singura grija sa-ti fie aceea ca ai ales unul sigur in ceea ce priveste igiena.

Sporturi contraindicate in sarcina

Este de la sine inteles ca ies din discutie sporturile de contact si cele care implica sarituri sau schimbari bruste de directie. Nici tenisul nu este o alegere tocmai potrivita, pentru ca indiferent de tipul suprafetei de joc exista riscul de alunecare si cadere. La care se mai adauga si pericolul pe care il reprezinta o minge care se deplaseaza cu viteza.

Citeste continuarea articolului pe KUDIKA.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

2 săptămâni ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

4 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

4 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago