Articole

Sfaturi utile pentru proaspete gravidute, ce ai de facut si cum sa te pregatesti

Te pregatesti sa aduci pe lume un copil? Felicitari, mamico! Urmeaza o perioada cu adevarat speciala, ce va culmina cu cel mai frumos moment din viata ta: nasterea puiului tau! Emotii care mai de care isi vor face locul in mintea ta si este cat se poate de normal sa fie asa. In fond, sarcina si nasterea sunt niste etape unice si marete, fara a supraevalua in vreun fel ceea ce traiesti.

Poate abia ai aflat de sarcina si te intrebi daca nu cumva e prea devreme sa te pui pe cautat informatii legate de nastere si ceva resurse pentru dupa nastere sau poate ai fost coplesita de multe alte lucruri si te-ai trezit pe ultima suta de metri, gandindu-te ca e prea tarziu sa te mai informezi acum. Indiferent in ce barca esti, nu exista nici ‘’prea devreme’’ si nici ‘’prea tarziu’’, mai ales ca, spre norocul generatiilor noastre, internetul ne pune la dispozitie surse valoroase de informare la care putem apela in orice moment.

Am adunat in acest articol informatii pretioase de care sa te folosesti pentru a te asigura ca vei avea parte de o nastere de neuitat, asa cum orice mama o merita. In plus, am strans pentru tine cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le ai dupa ce nasti, pentru ca minunea ta proaspat sosita printre noi sa fie primita cum se cuvine.

Pentru momentul in care iti vei aduce bebelusul pe lume, iti recomandam sa te informezi asupra optiunilor pe care le ai in materie de doctor si maternitate, bazandu-te pe ceea ce spun altii despre spitale, respectiv medici. Astfel, vei decide daca nasti la stat ori la privat, daca in asigurarea ta medicala intra si clinica pe care ai ales-o, daca maternitatea este deschisa catre un plan de nasteri etc.

Citeste cat de multe povesti despre nastere cu locatiile si medicii care te intereseaza, nu te sfii sa pui intrebari persoanelor care au experienta si fa-ti o lista cu ceea ce crezi ca ti se potriveste tie. Mergi in clinica respectiva, fa-ti o programare la medicii de pe short list si vezi cu care ai cea mai buna chimie. Asta nu doar ca o sa te faca sa iei o decizie informata, dar o sa iti si dea incredere in tine si in intregul proces.

Cu cat stii mai multe lucruri despre ce implica nasterea si perioada imediat urmatoare, cu atat vei putea sa te pregatesti din timp cu tot ceea ce este necesar perioadei post-partum. Pentru inceput, trebuie sa te concentrezi pe a oferi copilului un mediu cat se poate de sigur, asadar vom enumera mai jos cele mai importante obiecte care nu ar trebui sa-ti lipseasca dupa ce nasti:

  • Scoica auto – Am inceput cu ea deoarece prima calatorie a minunii tale de la maternitate catre casa va trebui sa fie realizata in conditii de siguranta. Asigura-te ca scoica este omologata, ca vei sti sa o demontezi si remontezi la loc fara probleme. Va fi prietenul vostru de nadejde pentru o perioada destul de lunga de timp.
  • Patut sau co-sleeper – Odata ajunsi acasa, bebelusul va trebui sa doarma intr-un loc sigur, asadar veti putea alege fie patut separat, fie co-sleeper, in cazul in care veti alapta. Nu neaparat un must have, dar un nice to have ar fi un cosulet unde poate dormi bebelusul pe timpul zilei. Pe acesta il puteti transporta cu usurinta dintr-o camera in alta, putand astfel sa supravegheati copilasul in timp real si sa intruniti si alte activitati.
  • Carucior – Bebelusul poate si e recomandat sa fie scos la aer din primele zile de viata, indiferent de temperaturi (cu exceptia zilelor in care vantul bate foarte tare). De aceea, va recomandam achizitionarea unui carucior usor de manipulat, indiferent de anotimp, lejer si sigur. Ideal ar fi sa se plieze cu usurinta, intrucat il veti lua cu voi si in calatorii, fie ele cu avionul sau masina.
  • Hainute – Nu va grabiti sa cumparati foarte multe hainute, nou-nascutul creste ccat vezi cu ochii, iar unele vor ramane cu eticheta pe ele, neatinse. Are, insa, nevoie de cateva body-uri lejere de sezon si hainute de scos la plimbare.
  • Sterilizator, biberoane, pompa de san – Pregatiti aceste accesorii care va vor face viata mai usoara dupa ce vei poposi cu bebelusul acasa. Sterilizatorul te va scuti de incalzit apa pe aragaz, biberoanele iti vor folosi, in caz ca vei hrani bebelusul cu formula sau in caz ca vei alapta, dar va trebui sa lasi bebelusul cateva ore cu altcineva acasa. Exista mai multe tipuri de biberoane, informeaza-te despre ele, inainte de a achizitiona ceea ce ti se pare cel mai potrivit tie. Pompa de san este extrem de utila pentru a stimula lactatia si pentru a colecta lapte ce poate fi refrigrat/ congelat si folosit ulterior.
  • Balansoar electric – Bebelusii adora sa fie leganati, iar un balansoar electric iti va ofera cateva minute doar pentru tine sau, daca mai ai copii, vei putea sa petreci timp si cu ceilalti, in timp ce mezinul tau se va culcusi in el.

Speram ca, cu acest articol, sa fi mai redus din anxietatea pregatirilor. Ramai informata si cu o atitudine pozitiva. Lasa emotiile sa vina, exprima-le, acolo unde poti, respira adanc si bucura-te de momentele unice pe care ai sansa sa le traiesti!

Mamisicopilul.ro

Recent Posts

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

4 săptămâni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

o lună ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

2 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

4 luni ago

Săptămâna 2 de sarcină. De la concepție la implantare

Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…

5 luni ago