Sarcina

Sarcina fara simptome – ce trebuie sa stii

Multe viitoare mamici experimenteaza o serie de simptome in sarcina: de la greata si varsaturi pana la pofta de mancare exagerata sau diverse modificari ale corpului. Dar exista si sarcina fara simptome. Iata de ce se intampla acest lucru si cum trebuie sa reactionezi.

Nu este ceva neobisnuit sa te gandesti la sarcina si sa iti treaca prin minte un sir nesfarsit de simptome: greata de dimineata, arsuri la stomac, pofta exagerata de mancare si dureri ale sanilor. In timp ce multe femei le experimenteaza pe toate, exista si viitoare mamici care nu simt niciun simptom „al sarcinii”.

Sarcina fara simptome – De ce se intampla acest lucru

Testul a iesit pozitiv, in schimb tu nu ai niciun simptom, iar prima intrebare la cate te gandești suna cam asa „este posibil?”. Raspunsul scurt este, da. Sarcina fara simptome este des intalnita, iar acest lucru nu inseamna ca bebelusul tau are probleme.

„Fiecare femeie trece printr-o experienta diferita in timpul sarcinii si, ca atare, nici simptomele nu sunt identice la viitoarele mamici. Sunt multe cazuri in care mama nu simte niciun simptom pana in luna a 7-a de sarcina. Dupa aceasta, incep sa apara manifestari precum cresterea poftei de mancare, greata, durere si multe altele. Unele mamici vad o aparitie progresiva a simptomelor, dar la celelalte, simptomele apar aproape fara nici un avertisment”, afirmă dr. Silviu Istoc.

In spatele lipsei acestor simptome exista explicatii pe care ar trebui sa le cunosti daca te afli in aceeasi situatie.

Teama sau stresul

Gandul de a deveni mama este atat de stresant pentru unele femei incat acestea ajung intr-o negare profunda – atat de adanca incat nu stiu ca sunt insarcinate. Negarea este un mecanism de aparare foarte puternic, facand posibila neconstientizarea oricarui simptom.

Simptomele sunt insesizabile

Pentru unele femei, schimbarile fizice ale sarcinii, cum ar fi cresterea in greutate, greata de dimineata, arsuri sau oboseala, nu au loc. Ori, sunt atat de lipsite de intensitate, incat viitoarea mamica nu le observa. In functie de organismul fiecarei femei, aceasta ar putrea trece de 30 de saptamani de sarcina fara sa fie observata.

Citeste continuarea pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

2 săptămâni ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

4 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

4 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago