Afla totul despre ce inseamna un masaj facial corect si descopera cateva tehnici eficiente pentru tratarea ridurilor de expresie. De asemenea, descopera ce exercitii de gimnastica faciala poti face zilnic pentru a avea o piele tanara si plina de vitalitate!
Masaiul improspateaza si are numeroase beneficii pentru mentinerea vitalitatii, a elasticitatii pielii si a muschilor pielosi, in scopul prevenirii sau tratamentului ridurilor. Executarea masajului implica cateva masuri preliminare:
Miscarile vor fi cat mai delicate! Intensitatea si durata tratamentului fiind in raport cu varsta si natura tenului. O importanta deosebita are directia in care se executa masajul, mereu de jos in sus, NU invers. Crema va fi intinsa pe tot obrazul prin 4 miscari care vor cuprinde fruntea, obrajii, barbia si gatul.
Pentru un tratament complet al tenului tau citeste si despre metode naturale de infrumusetare pentru toate tipurile de piele, masti de fata si uleiul de ricin.
Masajul fruntii va fi executat folosind urmatoarele miscari: se porneste de la sprancene in spre radacina parului sau prin miscari orizontale. Masam pornind din mijlocul fruntii in spre tample. Fruntea va fi masata cu cu degetele mijlocii (lucreaza ambele maini) formand cercuri mici, sau miscari in zig-zag.
Masajul pleoapelor superioare se executa cu degetul aratator pornind dinauntru inafara. Pleoapele inferioare se vor masa prin tapotari usoare.
Ridurile „laba gastei“ se maseaza prin miscari ce formeaza cercuri mici (se lucreaza cu ambele maini) pornind de la coltul ochilor in spre timple.
Masajul nasului se face prinzand nasul intre degetul mare si aratator.
Masajul obrajilor incepe pornind de la mijlocul fetei spre pometi si tample, prin masari ample sau prin tapotari repezi.
Masajul buzelor se efectueaza formand prin miscari de-a lungul buzelor doua arcuri. Cutele din santul nasolabial vor fi masate prin ciupire, folosind in acest scop degetul mare si aratator.
Masajul maxilarului se face folosind degetele aratator si mijlociu, miscarea pornind de la barbie de-a lungul maxilarului pina la ureche.
Masajul barbiei il vom executa cuprinzind barbia intne degetul aratator si degetul mare. Barbia dubla va fi masata prin miscari repezi executate cu dosul palmelor lucreaza ambele maini.
Masajul gatului se exécuta cuprinzand gatul intre degetul mare si celelalte degete pornind de sus, de sub barbie inspre decolteu.
Gimnastica fetei constituie un mijloc pretios pentru pastrarea elasticitatii pielii, activarea circulatiei sangelui, antrenarea grupelor de muschi lasati prea mult in repaus, realizand nivelarea tegumentelor. Ea nu trebuie executata intamplator, ci zilnic, timp de cateva luni, pana cand vom ajunge sa antrenam si muschii mai putin solicitati.
In acest scop vom executa urmatoarele exercitii:
Exercitiul I: ridicati sprancenele la maximum, apoi le coborati brusc.
Exercitiul al II-lea: largiti fortat narile si gura, apoi tuguiati buzele ca si cum ati fluiera un cantec (indicat pentru ridurile din santul nazolabial).
Exercitiul al III-lea: inhalati mult aer pe care il treceti cind in-tr-o parte, cand in alta a gurii, apoi incet dati drumul la aer (pentru intarirea muschilor de pe pometi).
Exercitiul al IV-lea: deschideti gura pronuntand de cateva ori literele 0 si A (indicat pentru barbie cazuta).
Exercitiul al V-lea: treceti buza inferioara peste cea superioara tinand capul cat mai pe spate (indicat pentru barbia dubla).
Toate aceste exercitii se executa zilnic de 10 ori.
Gimnastica ochilor poate fi inclusa de asemenea in aceste exercitii.
Exercitiul I: cu capul nemiscat, asezat la circa 1 m de peretele camerei, fixati-va privirea in coltul drept de sus, o coborati in jos, apoi de-a lungul parchetului si o ridicati pana in coltul stang de sus al peretelui. Executati apoi aceeasi miscare pornind din coltul din stanga, ca sa ajungeti in cel din dreapta.
Exercitiul al II-lea: ridicati privirea in tavan, apoi coborati-o brusc.
Exercitiul al III-lea: uitati-va in coltul stang de 10 ori, apoi in coltul drept.
Gimnastica gatului consta in urmatoarele exercitii:
Exercitiul I: executati o miscare de rotire de 360°, de 5 ori pe dreapta si de 5 ori pe stanga.
Exercitiul al II-lea: trageti capul cu barbia inainte.
Exercitiul al III-lea: inmuiati o batista in apa rece, o stoarceti, o impaturiti in 3, tinand-o de extremitati. Printr-o miscare brusca indepartati mainile, astfel incat batista sa loveasca pielea gatului cu forta.
Exercitiul al IV-lea: puneti o carte in echilibru pe cap si faceti un ocol de mai multe ori in jurul mesei. Repetati exercitiul cu 2 si apoi cu carti. Capul ramane drept, barbia inalta.
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…