Frumusete

Îngrijirea postpartum sau un ten frumos după naștere

În viața fiecărei femei, apariția unui copil este cel mai frumos ce poate fi.

Pe partea opusă a monedei se află însă lipsa de timp, deoarece cel mic îți consumă marea majoritate a timpului. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm niciodată că pe lângă mame, mai suntem și femei, și pentru a arată bine trebuie să avem grijă de pielea noastră.

Pentru multe femei perioada postpartum este una destul de dificilă, pielea nu mai radiază ca în sarcină, iar la cele mai multe femei petele pigmentare dobândite în sarcină devin o bătaie de cap în plus. Tenul are de suferit din cauza oboselii și lipsei de somn, iar alăptarea vine la pachet cu lipsa nutrienților necesari pentru o piele radiantă. Mai jos îți propunem 3 pași importanți care trebuie să existe în rutina ta de îngrijire, pentru ca tenul tău să nu aibă de suferit.

Produsele de la Clinique sunt foarte eficiente, astfel încât utilizarea lor nu necesită eforturi exagerate, iar rezultatele vizibile nu se vor lăsa așteptate. Ai nevoie de cel puțin 3 produse pentru un ten frumos și desigur sănătos.

Curățarea

Este primul și cel mai important pas în rutina de îngrijire. Tenul necesită curățare chiar dacă nu folosești produse cosmetice. Poți alege o spumă sau un gel de curățare, acestea vor îndepărta impuritățile, precum praful sau excesul de sebum de pe ten.

Tonifierea

Pentru ca tenul nostru să absoarbă eficient toate substanțele nutritive și hidratante din creme, este foarte important ca acesta să fie tonifiat preventiv. O loțiune tonifiantă este esențială, tenul devine proaspăt și revigorat și gata pentru a primi doza de substanțe benefice.

Hidratarea

Un ten frumos este în primul rând un ten hidratat, mai ales în perioada de după naștere când are nevoie de hidratare dublă. O cremă poate face minuni în acest sens, pe lângă faptul că suplinește lipsa de umiditate, mai oferă tenului nutrienți importanți pentru o regenerare rapidă. Poți opta pentru o cremă universală, care este potrivită atât pentru zi, cât și pentru noapte.

 

Specialiștii mărcii Clinique dezvoltă produse de îngrijire și cosmetice care rezolvă cu ușurință problemele tenului. Astfel este esențial să alegem produsele în dependență de tipul pielii, ceea ce nu va constitui o problemă deoarece brandul oferă o gamă largă de produse.

E dificil?! Știm asta… Uneori 10 minute de somn ar fi o salvare pentru tine. Dar, nu uita… asta este o satisfacție de moment, nefiind comparabilă cu plăcerea ce o vei primi privindu-te în oglindă cu trecerea timpului. Peste ani, tenul tău îți va spune “mulțumesc”!

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

6 zile ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

3 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

3 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago