Bebelusi

De ce plange bebelusul si cum il linistesti

Bebelusii plang in medie 1-4 ore pe zi, unii chiar mai mult. Motivele pentru care un bebelus plange sunt diverse: ii este foame, are scutecul murdar, il deranjeaza ceva, se simte singur, vrea in brate… Afla de ce plange bebelusul si ce poti face ca sa-l linistesti. 

Cele mai comune cauze pentru care bebelusul plange

Atunci cand bebelusul plangeincearca sa transmita o nevoie, fie aceasta fizica sau emotionala.

De ce plange bebelusul: Ii este foame

La numai cateva zile de la nastere, mamica va sti deja sa inteleaga semenele timpurii pe care bebe le manifesta atunci cand ii este foame. Bebelusul devine usor agitat, misca buzele si limba, duce manutele in guritacauta cu privirea mamica. Specialistii spun ca bebelusul trebuie pus la san sau hranit inca de la aceste semne, inainte ca micutul sa inceapa sa planga. Astfel va avea o masa linistita, sa nu fie deja epuizat de plans atunci cand primeste hrana. Acest lucru este necesar si pentru a reduce colicii, pentru ca bebe nu mananca agitata si inghite mai putin aer. Sunt bebelusi pe care aerul din stomac ii deranjeaza foarte mult, pot regurgita frecvent sau chiar pot vomita.

De ce plange bebelusul: Are un disconfort

De obicei, cel mai comun disconfort il reprezinta scutecul ud sau murdar. Sunt bebelusi care imediat incep sa planga cand simt cald sau umed in scutec, dand de stire ca se simt deranjati. Cu toate acestea sunt si bebelusi care nu se simt deloc deranjati daca scutecul este ud sau murdar, acestia plang de obicei din pricina unor situatii mai putin placute pentru ei.

Alte motive de disconfort pentru bebelusi: este prea frig sau prea cald, ii deranjeaza sunetele (de exemplu o melodie care nu le place), pot avea gaze si ii doare burtica. Colicile bebelusilor sunt destul de deranjante si bebelusii pot plange minute in sirDaca bebelusul plange la scurt timp dupa masa, este foarte posibil sa il deranjeze burtica.

Citeste continuarea pe KUDIKA.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Platfusul la copii: Tipuri, cauze, simptome și opțiuni de tratament

Platfusul, cunoscut și sub denumirea de picior plat, este o afecțiune frecvent întâlnită la copii,…

o săptămână ago

Baby Boom Show 2025 – Cel mai mare târg şi HUB de informații pentru copii și viitori părinți din România!

Cel mai mare târg din România pentru copii și viitori părinți - Baby Boom Show…

2 săptămâni ago

Tort la comandă în București – răsfăț dulce pentru orice evenimet special

Fie că sărbătorești o zi de naștere, o ocazie specială precum 8 Martie sau un…

o lună ago

Cum să alegi un joc magnetic potrivit pentru vârsta și abilitățile copilului tău?

Jocurile magnetice reprezintă o opțiune excelentă asupra dezvoltării copiilor, având numeroase beneficii pentru formarea aptitudinilor cognitive…

o lună ago

Ce cumpărături sunt necesare pentru un nou-născut?

Venirea pe lume a unui copil aduce bucurie, dar și responsabilități pe măsură. Pentru a…

2 luni ago

Cum să-ți pregătești copilul pentru pubertate: Sfaturi esențiale

Navigarea prin provocările și incertitudinile pubertății nu este ușoară, nici pentru copii, nici pentru părinți.…

4 luni ago