Ai observat vreodată că majoritatea produselor medicamentoase au ca indicație de administrare vârsta copiilor de cel puțin 3 luni? Acest detaliu ar trebui să ne dea de gândit. Riscurile sunt prea mari pentru ca organismul fragil al unui bebeluș să suporte eventualele reacții adverse ale medicamentelor. De ce am risca și mai târziu de-a lungul timpului să recurgem la medicamente, când natura are soluție pentru orice?
O cale mai blândă, remediu natural pentru alergie pe fata la bebelusi spre exemplu, poate fi găsită în rândurile cărții verzi, Vindecă DAI. Pentru părinții ai căror copii au alergii, această carte este ea însăși vindecătoare într-o oarecare măsură. Pentru că dezvăluie cauzele, explică pe înțelesul tuturor ce se întâmplă în cazul unui copil cu diverse forme de alergie. Părinții – mai ales cei la început de drum, cu un nou-născut în brațe, cu neputință în suflet – au tendința de a se blama pentru ce se întâmplă, iar în căutarea unui răspuns, sunt la limita fină între a se învinovăți și a dispera.
Alergiile afectează viața în toate aspectele ei
Știm că alergiile severe sunt cazuri mai rare, când un factor alergen pune viața în pericol. Însă, nu ar trebui subestimate nici alergiile sezoniere sau de orice fel ar fi ele. Afectează toate aspectele vieții. O alergie la copii pe fata afectează nu doar prin disconfort, ci și prin mâncărime, atât de intensă, încât cei mici au frecvent episoade de plâns continuu și accese de mâncărime până când își lezează pielea.
Cum poate fi rezolvată o astfel de situație? Există și calea 100% naturală, iar aceasta se bazează pe alimentație vie, pe o cură de detoxifiere – atenție, doar la indicația medicului -, precum și prin administrarea suplimentelor potrivite, pentru a susține imunitatea. Regula de bază rămâne aceea de a evita factorii declanșatori.
Să înțelegem situația – alergia pe față de la ce apare?
Petele, roșeața pe față sunt manifestări ale unei posibile alergii, dermatite sau intoleranțe. Printre simptomele comune care pot diferenția aceste afecțiuni, se numără:
- Simptomele
Mâncărime, piele aspră, stare ce se agravează la frig sunt simptome ale dermatitei atopice. În schimb, alergia alimentară se manifestă prin mâncărime, umflături, uneori vărsături sau scaune moi. Roșeața, iritațiile, uneori umflături mici sunt semne ale unei alergii de contact și nu în cele din urmă, urticaria se manifestă prin mâncărime intensă, poate fi însoțită de umflarea buzelor sau pleoapelor.
- Forma
Este destul de mult probabil că cel mic se confruntă cu dermatită atopică, dacă are pete roșii și uscate sau chiar sunt vizibile coij și mici vezicule. În schimb, alergia alimentară se manifestă prin pete roșii, umflate sau plate, dar atenție, acestea mai degrabă apar brusc, după masă. Similar și alergiilor de contact, eventuale pete pe piele sunt vizibile la scurt timp după ce persoana în cauză a intrat în contact cu factorul alergen.
La urticarie, petele sunt roșii, ușor umflare, par ușor de asemănat cu înțepăturile de urzică și au tendința de a apărea și dispărea rapid.
- Zona afectată
În cazul dermatitei vorbim de zona afectată ca fiind obrajii, fruntea și bărbia. La alergia alimentară zona afectată este adesea obrajii sau zona din jurul gurii, dar nu este exclus să apară și pe corp. În cazul urticariei, petele pot să apară atât pe față, cât și pe gât și restul corpului.
Cum tratăm?
În cazul sugarilor mama va elimina din alimentație alimentele inflamatorii (îndeosebi mâncarea procesată, mezelurile, zahărul rafinat, dulciuri procesate). Pentru a calma iritația pielii, pot fi folosite comprese, ceaiuri, extern (mușețel, gălbenele). Alte remedii pe care le aflăm din rândurile cărții amintite sunt untul de shea pentru hidratare, uleiul de cocoș, gelul de aloe vera. Atenție însă, este necesar un protocol complex, care vizează atât planul alimentar, cât și cel de îngrijire pentru a avea rezultate.
Sursă foto: freepik.com