Ore întregi petrecute cu telefonul în mână sau jocuri video sunt două dintre marile probleme ale copiilor. Aceștia își neglijează lecțiile, își abandonează pasiunile și ajung să se plângă frecvent de dureri de cap. Cunoști aceste situații? Atunci este momentul să începi să schimbi totul și să îl ajuți pe copilul tău să înceapă un stil de viață activ, încurajându-l și ajutându-l să petreacă mult timp în aer liber.
Dependența de internet – marea problemă a copiilor
Într-o perioadă în care copiii și adolescenții nu aveau acces la computer, jocurile video nu reprezentau o problemă. În prezent, situația a fost dezvoltată de accesul nelimitat la internet, iar timpul petrecut de copii în fața ecranului a crescut, deoarece nu mai este vorba doar de finalizarea jocului, ci și de posibilitatea de a petrece timp online. Există astfel multe lucruri care distrag atenția copiilor de la lumea reală, îndatoriri sau pasiuni: rețele sociale, jocuri online, videoclipuri, etc.
Potrivit studiilor, vârsta medie de inițiere online este de 6 ani, iar adolescenții petrec până la 12 ore pe zi online. La acestea se adaugă izolarea și lipsa contactului cu ceilalți, aspecte afectate semnificativ de pandemia de coronavirus și de tranziția la modul de învățare la distanță. Copiii pur și simplu nu vor să iasă din casă, pentru că pe internet au contact cu prietenii, iar viața de afară pare să nu aibă nimic interesant de oferit. De aceea, dacă ai posibilitatea, merită să amenajezi un spațiu exterior care să el ofere șansa de a se distra, amplasând acolo o trambulină de pe https://sportano.ro/jocuri-i-activita-i/trambuline-de-gradina sau o piscină.
Copilul nu vrea afară – ce alte probleme pot fi?
Înainte de a insista ca un copil să iasă din casă și a începe o ceartă despre impactul dezastruos al tehnologiei, ar trebui mai întâi să te gândești dacă nu există și alte motive Poate nu este vorba doar despre incapacitatea de a se rupe de realitatea virtuală, ci și despre alte probleme. Cele mai frecvente motive pentru care un copil nu vrea să iese afară includ:
- hărțuirea de către colegi,
- fobii, manie și tulburări psihologice,
- incapacitatea de a organiza timpul
- nici un loc unde copilul să petreacă timpul.
Cea mai bună soluție în astfel de situații va fi încercarea de a diagnostica problema și apoi de a o remedia. De asemenea, va fi o idee bună să-ți duci copilul într-o excursie cu bicicleta sau în vacanță pentru a schimba mediul zilnic și a scăpa de rutină. Lasă-ți copilul să își aleagă bicicleta de pe https://sportano.ro/ca-ti-bicicleta și sigur o va iubi.
Loc de joacă pentru copii acasă – distracție garantată
Un loc de joacă pentru copii în grădină sau pe o parte separată a balconului sau a terasei este un loc grozav în care un copil poate lua o pauză din viața de zi cu zi. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât ai mai multe posibilități de proiectare.
Desigur, nimic nu poate înlocui o vizită în pădure, un parc sau o excursie la munte, dar nu toată lumea are astfel de oportunități. Dacă nu îți permiți să organizezi o excursie sau nu ai ocazia să te plimbi des, merită să proiectezi un spațiu prietenos în apropierea casei.
Un loc de joacă pentru copii poate fi completat cu o trambulină, un hamac sau o piscină. Astfel de atracții atrag copiii mai ales vara, când nu mai sunt obligați să meargă la școală. Alegând produse de bună calitate, sigure și dovedite de pe Sportano, le oferi posibilitatea de a se juca în aer liber.
Sursa foto Pixabay.com