Articole

Ce greutate ar trebui sa acumulez in timpul sarcinii? | Intrebari frecvente

Afla raspunsul la intreebarea “Ce greutate ar trebui sa acumulez in timpul sarcinii?” direct de la doamna doctor Valeria Herdea, medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla raspunsurile la intrebarea ta, sau citeste transcrierea interviului in randurile de mai jos.

Foloseste calculatorul pentru greutate in sarcina!

Ai nevoie de mai multe raspunsuri la intrebari frecvente despre sarcina, nastere, sau cresterea copiilor? Gaseste raspunsurile in sectiunea de Intrebari Frecvente.

Ce greutate ar trebui sa acumulez in timpul sarcinii?

–  transcriere video interviu cu Dr. Valeria Herdea –

Dr. Valeria Herdea:

Este una dintre cele mai frumoase intrebari care se pun, pentru toata lumea doreste sa stie cum va arata la finalul sarcinii. Ideal ar fi sa nu acumulam foarte mult, adica ca undeva 9-10 kg, cam aceasta ar fi greutatea ideala, pentru ca avem 3 – 3,5 kg copilul, avem lichidul amiotic, placenta, deci ar trebui sa ramanem cu 3-5 kg la finalul sarcinii, ceea ce este in regula si sa dau foarte usor jos, mai ales la mamele care alapteaza sau la mamele hiperactive, care se misca si sunt implicate social.

Pe de alta parte, este important sa stim ca a acumula foarte mult in timpul sarcinii, din pacate poate fi o mare problema. Obezitatea pe perioada sarcinii poate duce la diabet gestational, dislipidemie, risc de fenomene neurologice si in primul rand de sarcina dificila.

Femeia care ia foarte mult in greutate are foarte multe riscuri si ulterioare sarcinii. In primul rand apar riscuri de expulzie. Este foarte dificila epiziotomia, coaserea de dupa ce fatul a venit pe lume este extrem de dificila pentru ginecolog in cazul femeilor obeze si vindecarea este mult mai grea.

O mama obeza este o mama care va avea probleme cu circulatia. Aceasta este predispusa la boala hemoroidala, la insuficienta venoasa periferica cronica, deci apar varice. O mama obeza va avea foarte multe probleme si in a-si recapata aspectul fizic anterior sarcinii. De cele mai multe ori la femeile obeze sau la cele care au acumulat intre 20 si 30 de kg in timpul sarcinii apare depresia postnatala si depresia accentueaza obezitatea. Mamele in aceasta situatie de foarte multe ori mananca pentru ca asa au senzatia ca isi rezolva problemele – infruntarea problemei e solutia, nu ascunderea in spatele frigiderului.

Dr. Valeria Herdea

Doctor Valeria Herdea - medic primar de medicina de familie cu profil pediatrie si instructor formator.

View Comments

  • Eu am 35 de săptămâni și am luat 11 kg, e ok?Mulțumesc!

  • Bună! Sunt în sapt 19 de sarcină. Am început cu 57 kg, și am ajuns la 49 din din cauza vărsăturilor din primul trimestru. Acum am 51. Oare reprezinta greutatea mea o problema în acest moment? Se pare ca iau f lent în greutate

  • Sunt la a doua sarcina si sunt in 18 saptamani am 35 de ani si am luat in greutate 6 kg .

Recent Posts

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

4 săptămâni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

o lună ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

2 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

4 luni ago

Săptămâna 2 de sarcină. De la concepție la implantare

Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…

5 luni ago