Calculator greutate in sarcina
Esti curioasa sa afli cate kilograme in plus vei lua pe perioada sarcinii? Te incadrezi oare in grafic sau ai luat mai multe sau mai putine kilograme decat este normal? Afla ce greutate vei avea pe parcursul sarcinii folosind calculatorul de greutate in sarcina de mai jos.
Cate kilograme se iau in greutate in timpul sarcinii?
Este important ca femeile gravide sa aiba o dieta echilibrata, atat pentru ele, cat si pentru copilul lor. Acest lucru duce la evitarea cresterii excesive in greutate.
Nu exista o recomandare standard in ceea ce priveste cresterea in greutate in sarcina care sa se aplice fiecarei femei insarcinate. Recomandarile se bazeaza in general pe greutatea prenatala a femeilor.
Riscurile greutatii excesive in sarcina:
- nasterea unui copil cu greutate prea mare si necesitatea unei operatiii cezariene;
- dificultati in a slabi dupa nastere;
- risc mai mare de preeclampsie si diabet gestational;
- risc mai mare de complicatii in sarcina;
- risc mai mare de probleme la nastere;
- poate afecta sanatatea copilului;
- risc mai mare de vergeturi, hemoroizi, incontinenta urinara;
- disconfort mai mare pentru mama;
- dureri mai intense de spate, picioare, probleme cu mobilitatea.
Riscurile greutatii prea mici in sarcina:
- greutatea mica la nastere a copilului;
- privarea copilului de nutrienti;
- risc mai mare de nastere prematura.
Cea mai mare crestere in greutate are loc in saptamana 13. Pentru unele femei, greutatea corporala nu se va modifica prea mult in primul trimestru de sarcina, in special pentru femeile care nu au avut greturi matinale.
Majoritatea femeilor ar trebui sa castige undeva intre 10 – 15 kg in timpul sarcinii. De obicei femeile iau in greutate 2-4 kg in primul trimestru, si apoi 0,5 kg pe saptamana pentru restul sarcinii. Femeile supraponderale trebuie sa ia mai putin in greutate decat femeile cu greutate mai mica. Recomandarile privind cresterea in greutate sunt mai mari pentru cele insarcinate cu gemeni.
De unde sunt kilograme in plus in sarcina?
Nu doar copilul tau da aceste kilograme in plus. Cea mai mare parte a greutatii castigate in timpul sarcinii este data de formarea tesuturilor care permit dezvoltarea, cresterea si alaptarea fatului. Se formeaza noi tesuturi care sa asigure hranirea fatului si sa sustina fatul, placenta, lichidul amniotic, uterul, sangele si grasimea. Daca vorbim de o crestere in greutate prea mica, aceste tesuturi nu sunt pe deplin dezvoltate si pot fi afectate dezvoltarea si cresterea fetala.
Greutatea castigata in sarcina include:
- greutatea copilului;
- placenta;
- lichidul amniotic;
- sangele;
- depozitele de grasime;
- dezvoltarea uterului;
- dezvoltarea sanilor;
- lichidele suplimentare din corp.
Foloseste si:
- calculatorul de ovulatie/fertilitate
- calculatorul de conceptie
- calculatorul de sarcina
- generatorul de nume de copii.