La multi ani, tata! – 10 Mesaje pentru ziua tatalui tau

la multi ani, tata

La multi ani, tata! Se apropie ziua tatalui tau si vrei sa il surprinzi intr-un mod cat mai placut? Iata cateva exemple de mesaje pentru ziua tatalui tau, urari frumoase si idei de cadouri pentru tata.

CUPRINS:

1. Mesaje si urari pentru ziua tatalui
2. Cum sa alegi un cadou pentru tatal tau
3. Cum sa ii arati tatalui tau iubirea si aprecierea?
4. Importanta prezentei tatalui in viata copilului

Mesaje si urari pentru ziua tatalui

👨 Tatal este printul fiecarei fetite si supereroul fiecarui baietel. Un tata lucreaza in fiecare zi doar pentru a-si mentine familia fericita. Fiecare actiune a lui in timpul zilei este in cele din urma pentru a oferi o viata mai buna familiei sale. E important sa ii arati cat de mult il iubesti, apreciezi si respecti. Este responsabilitatea copiilor sa-si faca tatal fericit, sa-l faca sa-si dea seama cat de important este in viata lor si sa-i multumeasca pentru sprijinul sau continuu.

importanta tatalui in viata copiilor

Nu ma pot gandi la o nevoie din copilarie mai puternica decat nevoia de protectie oferita de un tata.” Sigmund Freud

 

Iata cateva idei de mesaje pentru ziua tatalui tau, care sa te inspire sa ii trimiti cele mai frumoase urari:

1.„ Stiu ca nu o spun suficient de des, dar sunt atat de recunoscator pentru tot ceea ce ai facut si tot ceea ce faci pentru mine. M-ai invatat sa fiu puternic si sa nu renunt niciodata, sa vad frumusetea in cele mai neasteptate lucruri, sa iubesc viata! Iti multumesc si te iubesc! La multi ani, tata!

2.Cu cat inaintez in varsta, cu atat imi dau seama cat de multa munca, efort si dragoste ai depus in cresterea mea si te apreciez mai mult ca niciodata. Dragostea si grija ta parinteasca mi-au facut viata frumoasa si m-au ferit de necazuri. Te iubesc atat de mult!

3. „La multi ani, tata! Esti cel mai bun tata pe care l-ar putea avea cineva. Iti multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ai dat. Fara tine, viata mea nu ar fi fost la fel de frumoasa!

cursuri puericultura

4. „La multi ani celui mai bun tata din lume! Dragostea, sprijinul si motivatia ta m-au facut sa fiu cine sunt astazi. La multi ani tatalui care poate construi orice, repara orice si rezolva orice problema. Esti supereroul meu. Te iubesc!

5. „Cand am nevoie de indrumare, tu esti mereu acolo. Cand am nevoie de sprijin, tu esti mereu acolo. Cand am nevoie de dragoste, tu esti mereu acolo. Pentru toate astea, iti multumesc, tata! Sunt cu adevarat norocos sa fiu copilul tau! La multi ani, dragul meu tata!

miababy magazin

mesaje la multi ani tata

Un tata inseamna mai mult decat o suta de profesori.” George Herbert

6. „Tata, mi-ai ignorat greselile zi de zi doar pentru a-mi pastra un zambet pe fata. Voi incerca sa te fac mandru mereu! Multumesc pentru toate povestile pe care mi le-ai spus, toate lectiile pe care mi le-ai predat si toata rabdarea pe care ai avut-o. Te iubesc. La multi ani, tata!

7. „Iti multumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ai facut pentru mine si pentru toata bucuria si dragostea pe care le aduci in viata noastra. Multumesc, tata, ca ai crezut in mine si m-ai impins sa fac tot posibilul sa obtin ceea ce imi doresc. Te iubesc, tata!

8. „Draga tata, m-ai invatat cat de minunata este aceasta lume si cum sa fac fata provocarilor si momentelor dificile din viata mea. Fiecare zi de nastere pe care o ai inseamna inca un an in care ne-ai facut viata speciala! Multumesc, tata!

9. „Stiu ca nu am fost intotdeauna copilul perfect. Multumesc ca mi-ai aratat cum sa-mi corectez propriile greseli pe masura ce cresteam. Te iubesc! La multi ani, tata!

10. „Indiferent cat de mult as incerca, indiferent de ceea ce as face, nu as putea niciodata sa-ti multumesc suficient pentru toata dragostea si grija cu care mi-ai umplut viata. Esti eroul meu, tata! Te iubesc nespus!

➤ Citeste si La multi ani, mama! – 10 Mesaje pentru ziua mamei tale

Cum sa alegi un cadou pentru tatal tau

cadouri tata

Se apropie ziua tatalui tau si nu stii ce cadou sa ii cumperi? 🎁 Nu trebuie sa fie un cadou foarte scump, mai important este sa fie un cadou oferit din inima. Poti alege cadouri utile, diferite lucruri de care stii ca are nevoie, cadouri care ii incurajeaza hobby-urile (poate ii place sa mearga la pescuit, sa picteze sau sa repare lucruri prin casa) sau cadouri personalizate cu valoare sentimentala. In primul rand, cel mai bun cadou va fi prezenta ta.

Iata alte cateva idei de cadouri pentru tata:

  • o cina in familie, un picnic, o drumetie sau o mini-vacanta de familie;
  • o petrecere surpriza;
  • o scrisoare in care sa iti arati recunostinta si sa ii multumesti pentru tot ce a facut pentru tine;
  • vouchere cadou – poate fi un voucher la magazinul sau preferat de imbracaminte sau alte magazine cu produse de care stii ca are nevoie;
  • un album foto de familie, un tablou de familie sau o rama foto cu fotografii de familie;
  • cadouri personalizate pentru tata – un tricou personalizat, un breloc personalizat, o cana personalizata pentru tata etc.;
  • imbracaminte;
  • diferite unelte si scule electrice;
  • produse electrocasnice utile pentru el;
  • bilete la film, teatru, la evenimente sportive, concerte etc.

Stiai caZiua Tatalui este sarbatorita in cea de-a doua duminica a lunii mai?

Cum sa ii arati tatalui tau iubirea si aprecierea?

surprize de ziua tatalui

💙Daca vrei sa ii arati tatalui tau cat de mult il iubesti, iata cateva sfaturi:

  • Discuta cat mai mult cu el si intreaba-l orice. Tatii au nevoie sa fie vazuti ca intelepti si importanti. Intreaba-l despre orice – inclusiv despre slujba lui, cere-i sfatul cu privire la diferite sarcina sau decizii etc. Intreaba-l despre copilaria sa, despre primul sau loc de munca sau despre orice are legatura cu cresterea sa. Cere-i sfaturi. Taticilor le place sa fie de ajutor.
  • Fa-ti timp sa te vezi cat mai des cu el. Pe langa mesele si vizitele in familie, incearca sa iti faci timp sa petreci momente doar cu tatal tau. Iesiti impreuna doar voi la o plimbare, la un film etc. Profita de timpul pe care il ai cu el. Faptul ca iti faci des timp pentru el il va face sa se simta cu adevarat important pentru tine.
  • Ai grija de el. Pe masura ce tatal tau inainteaza in varsta, va avea probabil nevoie de mai mult ajutor de la tine. Fii pregatit sa ai grija de el, sa-l ajuti la anumite sarcini.
  • Impartaseste bucuriile cu el. Asigura-te ca impartasesti cu tatal tau bucuriile si ceea ce se intampla in viata ta.
  • Suna-ti tatal cat mai des. Incearca sa iti stabilesti un obicei din a-l suna zilnic intr-un anumit moment sau in anumite zile ale saptamanii. Cand vorbesti cu tatal tau, fii prezent la discutie, intreaba cum i-a fost ziua, ce planuri are etc.
  • Spune-i mai des ca il iubesti, ca il apreciezi si ii multumesti pentru ceea ce a facut pentru tine.
  • Respecta traditiile si obiceiurile pe care la aveti. Continua traditiile pe care le-a inceput cu tine in trecut. Acestea sunt importante pentru pastrarea amintirilor si realizarea altor amintiri noi.
  • Faceti multe fotografii impreuna. Fotografiile ajuta la pastrarea amintirilor. O fotografie cu voi te va ajuta sa-ti amintesti acele momente placute pe care le-ati avut impreuna.

Importanta prezentei tatalui in viata copilului

relatia tata copil

Implicarea activa a tatalui in cresterea si educatia copilului si a adolescentului are beneficii majore. Cand ambii parinti sunt implicati la fel de mult in ingrijirea copilului inca de la nastere, copilul devine atasat de ambii parinti la fel de mult. Parintii joaca un rol in viata fiecarui copil, rol ce nu poate fi ocupat de altii. Acest rol poate avea un impact major asupra unui copil si poate ajuta la formarea acestuia.

Tatal, ca si mama, este considerat un stalp in dezvoltarea emotionala a copilului. Prezenta tatalui le ofera copiilor un sentiment de siguranta, atat fizica, dar si emotionala. Orice copil vrea sa-l faca mandru pe tatal sau. Atunci cand tatii sunt afectuosi cu copiii si le ofera sprijin, acest lucru influenteaza foarte mult dezvoltarea cognitiva si sociala a copilului. De asemenea, insufla un sentiment general de bunastare si incredere in sine. De asemenea, parintii stabilesc baza pentru relatiile cu ceilalti. Parintii nu influenteaza doar cine suntem in interior, ci si modul in care relationam cu ceilalti pe masura ce crestem. Modul in care un tata isi trateaza copilul va influenta ceea ce copilul si ulteriorul adultul va cauta la alte persoane.

Tatii ofera protectie, sprijin economic si reprezinta modelele masculine ale copiilor. Au un stil parental care este semnificativ diferit de cel al unei mame si aceasta diferenta este importanta in dezvoltarea sanatoasa a copilului. Barbatii si femeile sunt diferiti. Drept urmare, mamele si tatii isi cresc copiii in mod oarecum diferit. Taticii, de exemplu, au un alt mod de joaca cu cei mici si incurajeaza adesea asumarea unor riscuri. Tatii tind sa sublinieze regulile, corectitudinea si le ofera copiilor o perspectiva asupra lumii barbatilor.

➤ Citeste si Viitorii tatici – pregatirea pentru bebe si rolul lor in sarcina

Relatia tata-fiica

Fetitele depind de tatii lor pentru siguranta si sprijin emotional. Daca un tata este iubitor si bland, fiica lui va cauta acele calitati la barbati la varsta adulta. La fel ca baietii, fetele au nevoie ca tatal sa fie implicat in cresterea si educatia lor, au nevoie ca parintii sa le ofere un exemplu de relatie sanatoasa, au nevoie de suportul ambilor parinti si sa se simta iubite neconditionat.

miababy magazin

Relatia tata-fiu

Spre deosebire de fete, care isi modeleaza relatiile cu ceilalti pe baza caracterului tatalui lor, baietii se modeleaza dupa caracterul tatalui. Baietii vor cere aprobarea parintilor inca de la o varsta frageda. Ca fiinte umane, crestem imitand comportamentul celor din jurul nostru. Daca un tata are grija de cei dragi si trateaza oamenii cu respect, fiul va creste la fel. Cand un tata este absent, baietii cauta adesea alte figuri masculine pentru a stabili „regulile” pentru comportamentul lor viitor.

♥   Este extrem de important sa ne iubim parintii, sa le aratam mai des cat de mult ii iubim, cat ii pretuim si apreciem pentru tot ceea ce ne-au oferit!

Despre autor

Mancas Malina

Absolventa a Facultatii de Bioinginerie Medicala - Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, si a unui masterat de Bioinginerie Clinica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *