5 Sfaturi de parenting de la un psihiatru celebru

sfaturi de parenting

Vanita Braver este psihiatru, munca sa adresandu-se copiilor, adolescentilor, dar si parintilor, fiind totodata si autoarea seriei de carti Teach Your Children Well. Va propunem sa descoperiti in acest articol cele mai importante 5 sfaturi de parenting pe care aceasta ni le ofera.

5 Cele mai bune sfaturi pentru a creste, cu succes, un copil fericit

1. Asigurati-va ca micutul se SIMTE iubit si apreciat

Parintii cu siguranta isi iubesc si isi apreciaza copiii, dar oare si copiii au aceeasi impresie? Astazi suntem indemnati sa apreciem unicitatea si valorile copiilor nostri, chiar daca uneori este greu si pentru noi sa le intelegem. Copiii sunt persoane diferite, cu viata diferita de a parintilor, asadar cu un viitor propriu si cu talente proprii. Suntem incurajati sa tratam cu rabdare, cu calm si mai ales cu iubire toate reactiile emotionale ale copiilor nostri, de la cele de fericire, la cele de furie de exemplu (tantrumurile micutilor ne sunt, poate, cele mai cunoscute).

Un copil care se simte iubit si apreciat este un copil care se simte inteles, recunoscut si respectat. Acest lucru creeaza un copil conectat, care va putea sa dezvolte relatii bune cu semenii si cu comunitatea. Aceste relatii sunt legaturile sociale care ofera fundamentul pentru bunastarea emotionala sanatoasa a copilului.

Citeste continuarea pe KUDIKA.ro

Despre autor

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *