Decoratiuni de Craciun – decoratiunile sunt o parte esentiala a pregatirilor pentru sarbatorile de iarna. Decoram nu doar bradul, ci si anumite zone din casa, care ne sunt dragi sau intreaga casa.
1. Decoratiuni de Craciun din conuri de brad
2. Citrice uscate
3. Borcane festive
4. Lumanari decorate cu motive de Craciun
5. Figurine din carton reciclat pentru ghirlande sau cadouri
6. Globuri din sfoara
7. Decoratiuni din paste colorate
8. Decoratiuni de Craciun din hartie
9. Braduti stilizati din crengute
10. Decoratiuni de Craciun din coji de citrice
Iata cateva idei simple de decoratiuni de Craciun, pe care le puteti realiza impreuna cu copiii, in aceasta perioada in care cu totii asteptam sarbatorile de iarna. Sunt idei simple, usor de pus in practica, pentru care aveti nevoie de materiale naturale sau de reciclat, carora le puteti da o noua viata.
Pregatirea acestor decoratiuni de Craciun poate fi o activitate in care sa implicati intreaga familie in asteptarea sarbatorilor de iarna.
Conurile de brad sunt foarte versatile si pot fi folosite in numeroase decoratiuni de Craciun, datorita formei lor asemanatoare unor brazi in miniatura. Daca in excursiile la munte ati strans impreuna cu cei mici conuri de brad, acum de sarbatori le puteti gasi un nou scop.
Aveti nevoie de cateva conuri de brad, mai mici sau mai mari, in functie de cat de mare doriti sa fie coronita. Lipiti-le intre ele, folosind un lipici foarte bun, astfel incat sa formeze un cerc. Conurile le puteti folosi in culoarea lor naturala si optional sa aplicati pe ele vopsea alba, argintie sau aurie. Sau le puteti colora cu verde, pentru a obtine o coronita cat mai apropiata de cea din crengute de brad.
O puteti utiliza fie ca o decoratiune de masa, asezand in mijloc lumanari, fie legandu-i o panglica pentru a decora usa de la intrare sau sa o asezati intr-o alta zona din casa.
O idee foarte simpla este sa pictati conurile de brad in culorile dorite, apoi sa le lipiti la baza o sfoara sau o fundita, de care sa le legati pe crengile bradului.
Pe o sfoara, lipiti din loc in loc conuri de brad. Pentru un plus de efect, atarnati-o alaturi de o instalatie luminoasa.
Feliile de portocale, lamai sau alte citrice arata foarte bine in decoratiunile de Craciun. Pot fi agatate in brad, pot decora cutiile de cadou, coronitele de Craciun sau pot fi adaugate in alte aranjamente pe care le mai pregatiti.
Puteti folosi orice tip de citrice aveti in casa, taindu-le felii rotunde pe latimea fructului. Pe o tava asezati hartie de copt si intindeti feliile, pe care le puteti sterge in prealabil cu un servet de hartie, pentru a indeparta excesul de apa. Apoi coaceti-le in cuptor, la o temperatura de 140 grade si cu ventilatia pornita (in cazul unui cuptor electric). Intorceti-le pe partea cealalta dupa o jumatate de ora si verificati-le din cand in cand daca s-au uscat suficient, scotandu-le pe cele care incep sa devina maronii. Adaugati-le sfoara, snur sau agrafe de birou pentru a le agata in brad.
Borcanelor goale le putem da o noua viata, folosindu-le in decoratiuni pentru Craciun. Iar ideile de decorare sunt nenumarate. De exemplu:
Lumanarile pot contribui foarte mult la atmosfera de sarbatoare din casa si le puteti decora foarte simplu cu ajutorul copiilor. Pe langa exemplul de mai sus, in care folositi borcanul cu crengute pe post de suport de lumanare, iata alte cateva idei usor de pus in practica:
Cartonul, datorita culorii sale maronii, poate fi utilizat in decoratiuni decupate care sa imite turta dulce. Dintr-o coala de carton, puteti decupa diferite forme specifice iernii si sarbatorii de Craciun: manusi, stelute, brazi impodobiti, oameni din turta dulce, casute frumos decorate. Dupa ce ati decupat aceste forme, decorati-le folosind un pix sau carioca cu pasta alba, adaugand cat mai multe detalii. Aceste figurine le puteti utiliza la ambalarea cadourilor de Craciun, adaugandu-le ca un mic detaliu. Sau le puteti folosi pentru o ghirlanda: faceti o gaura in partea de sus a fiecarei figurine si treceti un snur colorat prin fiecare.
Aveti nevoie de cateva baloane, pe care sa le umflati la dimensiunea pe care ati vrea sa o aiba globurile. Apoi introduceti sfoara in lipici si infasurati-o de mai multe ori in jurul balonului, astfel incat sa capete forma acestuia. Lasati cateva ore sa se usuce si sa se intareasca lipiciul, apoi spargeti balonul si scoateti-l din interiorului globului format. Legati-i o fundita colorata pentru a-i da culoare sau prindeti-l cu sfoara, daca preferati varianta mai neutra, si e gata de a fi asezat in brad.
Decupati un triunghi din carton, pentru a imita forma unui brad. Apoi colorati cu acuarele cateva paste, de exemplu cu rosu, verde si auriu. Dupa ce se usuca, lipiti-le pe triunghiul de carton, pentru a obtine un brad colorat si impodobit.
Hartia este un alt material versatil, foarte la indemana si ieftin, din care puteti improviza impreuna cu cei mici o serie de decoratiuni de Craciun. Iata cateva idei:
Decupati diferite forme din hartie, specifice acestei perioade (braduti, stelute, oameni de zapada, reni etc.) si lipiti-le din loc in loc pe o sfoara sau un snur colorat.
Taiati hartia in fasii, apoi fiecare fasie lipiti-o la capete, pentru a obtine un cerc. Urmatoarea fasie de hartie o introduceti prin cerc si o lipiti la capete, obtinand a doua za a lantului. Continuati astfel pana ajungeti la dimensiunea dorita a lantului de hartie.
Desi la prima vedere par mai complicat de realizat, cateva tutoriale video va vor ajuta sa faceti din hartie alba numeroase modele de fulgi de zapada si ingerasi, pe care sa ii agatati apoi in brad sau sa decorati cu ei casa.
Copiilor le place sa adune de afara pietre, bete, conuri de brad si diferite elemente din natura. Daca aveti astfel de suveniruri la indemana, puteti improviza decoratiuni cu ele. Aveti nevoie de cateva crengute subtiri, pe care sa le taiati de dimensiuni crescatoare. Pe o crenguta verticala, asezati crengutele orizontal, incepand de sus cu crenguta cea mai scurta si continuand cu urmatoarea ca lungime. Puteti lasa bradutii simpli sau ii puteti colora sau lipi diferite ornamente mici pe ei. Puteti folosi si batoane (rulouri) de scortisoara in loc de crengute, doar ca acestea sunt mai costisitoare; in schimb sunt parfumate si dau o aroma de sarbatoare incaperii.
Din cojile citricelor pe care le consumati in aceasta perioada, decupati forme (braduti, stelute) folosind forme metalice pentru prajiuri sau o foarfeca. Apoi faceti o gaura si treceti prin ea o sfoara sau un snur, agatandu-le apoi in brad sau le puteti folosi la ambalarea cadourilor, ca un mic detaliu pe care il adaugati ambalajului festiv.
Sursa foto: Pexels
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…