Articole

Siguranta locuintei – cum sa ai o casa ferita de pericole

Siguranta locuintei – iata unul dintre factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un imobil ori cand incepi procesul de amenajare, mai ales daca in familia ta este si un copil. Afla cum poti avea o casa ferite de pericole, in trei pasi simpli.

Locuinta este spatiul in care petreci o mare parte a timpului si este esential sa fie un mediu sanatos si sigur. O casa sigura inseamna un loc pe care raufacatorii sa il evite sau sa nu le permita accesul. Dar inseamna si un loc care sa reziste in fata calamitatilor naturale si in care sa respiri aer curat. Este important ca locuinta sa fie dotata cu sisteme de securitate care sa permita detectarea pericolelor si solutionarea acestora.

Securizarea usilor si ferestrelor

Talharii reprezinta una dintre principalele amenintari pentru o casa si, implicit, pentru locuitorii acesteia. De multe ori, hotii actioneaza in grup si cauta cele mai vulnerabile case si cele mai facile modalitati de a patrunde intr-o locuinta. De aceea, este important sa acorzi o atentie sporita usilor si ferestrelor. Locuinta trebuie sa fie dotata cu un sistem de securitate care sa includa senzori pentru ferestre si usi. Acestia alerteaza locatarii cand cineva incearca sa intre ilegal in casa. Totodata, este recomandat ca usa de la intrarea in locuinta sa aiba incuietori suplimentare. O alta solutie care descurajeaza hotii sa patrunda intr-o casa este instalarea unui sistem de iluminare a curtii bazat pe senzori de miscare.

Mentinerea curateniei in casa

Curatenia este un factor important pentru siguranta locuintei. In primul rand, o locuință ordonata permite evacuarea rapida a locatarilor in cazul unor probleme (de la incendii si inundatii pana la furturi). In acest sens, este esential ca accesul spre iesirea din casa sa nu fie restrictionat. Este esential sa nu blochezi usile si ferestrele cu obiecte de mobilier sau de design.

De asemenea, este important ca aerul din locuinta sa fie unul proaspat, pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate. Drept urmare, este recomandat sa stergi frecvent praful din casa, precum si orificiile de ventilatie. In plus, mucegaiul poate cauza probleme de sanatate, de aceea trebuie sa iei masurile necesare pentru a impiedica aparitia acestuia sau pentru a-l curata, mai ales in camera copilului. O metoda eficienta de a stopa formarea mucegaiului este prin ventilarea camerelor. Deschide zilnic ferestrele si usile pentru a reduce nivelul de umiditate.

Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

4 săptămâni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

o lună ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

2 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

4 luni ago

Săptămâna 2 de sarcină. De la concepție la implantare

Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…

5 luni ago