Alaptare

5 Sfaturi despre alaptare pe care trebuie sa le stii dupa nastere

Alaptarea bebelusului nu vine intotdeauna natural, si uneori poate fi dificil de indeplinit, mai ales imediat dupa nastere. Iata cateva sfaturi despre alaptare si informatii de care ar trebui sa tii cont, astfel incat acest proces sa nu reprezinte un stres pentru tine.

Poti afla multe sfaturi despre alaptare, informatii despre pompe de san si alte produse necesare in procesul de hranire naturala a bebelusului urmand cursuri specializate, citind carti si bloguri, discutand cu medici si moase. Dar sosirea pe lume a copilului implica o multime de lucruri la care sa fii atenta. Stresul prinde proportii, iar in unele cazuri acest proces se invata din mers. Pe de-o parte, alaptarea poate fi o experienta in care te conectezi cu nou-nascutul. Dar, pe de alta parte, poate insemna multe lacrimi, atat din partea ta, cat si a celui mic, daca nu decurge totul lin.

Laptele matern contine toate substantele nutritive de care are nevoie un nou-nascut. In plus, contine anticorpi care il ajuta pe cel mic sa faca fata unor infectii care pot aparea pe parcursul dezvoltarii sale. Acestea sunt cateva motive pentru care alaptarea este importanta. Dar nu trebuie sa fii descurajata daca nu reusesti din prima sa il hranesti la san pe cel mic. Iata o serie de sfaturi si explicatii care te vor ajuta.

1. Hranirea la san ar putea sa nu fie cum te-ai asteptat

Primele zile de alaptare nu sunt neaparat magice, mai ales daca este vorba despre primul copil. Astfel ca inveti sa iti folosesti corpul intr-un mod in care nu ai mai facut-o pana acum, in vreme ce bebelusul invata cum sa apuce sanul si mamelonul. Toata aceasta experienta poate fi coplesitoare, insa, de regula, situatia se imbunatateste pe parcurs.

2. Alaptarea cauzeaza crampe

In primele zile dupa nastere, poti avea crampe asemanatoare cu cele menstruale. Acest lucru se intampla deoarece alaptarea stimuleaza productia de oxitocina, hormon care ajuta uterul sa se contracte puternic, pentru a inchide vasele de sange deschise de pe peretele uterului, acolo unde placenta a fost atasata.

Citeste continuarea pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cum să transformi vizita la dentist într-o experiență distractivă pentru copii? Soluțiile prietenoase de la Clinica OZONO

Pentru mulți copii, gândul la o vizită la dentist poate fi înfricoșător. Sunetele necunoscute, instrumentele…

o zi ago

Joi începe Baby Boom Show – cel mai mare eveniment din România dedicat copiilor și viitorilor părinți!

București, 7 aprilie 2025 – Începând de joi, 10 aprilie, timp de patru zile, Pavilionul…

2 săptămâni ago

Importanța alegerii unui stilou de calitate pentru elevii la început de drum

Pentru elevii care se află la începutul drumului lor educativ, alegerea rechizitelor și instrumentelor potrivite…

2 săptămâni ago

Cum tratezi natural alergia facială la copii, fără medicamente agresive

Ai observat vreodată că majoritatea produselor medicamentoase au ca indicație de administrare vârsta copiilor de…

3 săptămâni ago

Platfusul la copii: Tipuri, cauze, simptome și opțiuni de tratament

Platfusul, cunoscut și sub denumirea de picior plat, este o afecțiune frecvent întâlnită la copii,…

o lună ago

Baby Boom Show 2025 – Cel mai mare târg şi HUB de informații pentru copii și viitori părinți din România!

Cel mai mare târg din România pentru copii și viitori părinți - Baby Boom Show…

o lună ago