Alaptare

5 Sfaturi despre alaptare pe care trebuie sa le stii dupa nastere

Alaptarea bebelusului nu vine intotdeauna natural, si uneori poate fi dificil de indeplinit, mai ales imediat dupa nastere. Iata cateva sfaturi despre alaptare si informatii de care ar trebui sa tii cont, astfel incat acest proces sa nu reprezinte un stres pentru tine.

Poti afla multe sfaturi despre alaptare, informatii despre pompe de san si alte produse necesare in procesul de hranire naturala a bebelusului urmand cursuri specializate, citind carti si bloguri, discutand cu medici si moase. Dar sosirea pe lume a copilului implica o multime de lucruri la care sa fii atenta. Stresul prinde proportii, iar in unele cazuri acest proces se invata din mers. Pe de-o parte, alaptarea poate fi o experienta in care te conectezi cu nou-nascutul. Dar, pe de alta parte, poate insemna multe lacrimi, atat din partea ta, cat si a celui mic, daca nu decurge totul lin.

Laptele matern contine toate substantele nutritive de care are nevoie un nou-nascut. In plus, contine anticorpi care il ajuta pe cel mic sa faca fata unor infectii care pot aparea pe parcursul dezvoltarii sale. Acestea sunt cateva motive pentru care alaptarea este importanta. Dar nu trebuie sa fii descurajata daca nu reusesti din prima sa il hranesti la san pe cel mic. Iata o serie de sfaturi si explicatii care te vor ajuta.

1. Hranirea la san ar putea sa nu fie cum te-ai asteptat

Primele zile de alaptare nu sunt neaparat magice, mai ales daca este vorba despre primul copil. Astfel ca inveti sa iti folosesti corpul intr-un mod in care nu ai mai facut-o pana acum, in vreme ce bebelusul invata cum sa apuce sanul si mamelonul. Toata aceasta experienta poate fi coplesitoare, insa, de regula, situatia se imbunatateste pe parcurs.

2. Alaptarea cauzeaza crampe

In primele zile dupa nastere, poti avea crampe asemanatoare cu cele menstruale. Acest lucru se intampla deoarece alaptarea stimuleaza productia de oxitocina, hormon care ajuta uterul sa se contracte puternic, pentru a inchide vasele de sange deschise de pe peretele uterului, acolo unde placenta a fost atasata.

Citeste continuarea pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Ghidul părinților moderni: mai puțin stres, mai mult timp pentru tine și bebe

A deveni părinte îți schimbă programul și prioritățile. Timpul nu pare niciodată suficient, iar responsabilitățile…

5 ore ago

Cele mai bune sandale pentru copii – 5 caracteristici importante pe care ar trebui să le aibă

Când vine vara, garderoba celor mici se transformă complet, iar una dintre cele mai importante…

o zi ago

Tehnologii moderne care îți pot îmbunătăți sănătatea la domiciliu

Viața de zi cu zi a devenit mai ușoară datorită unor tehnologii care ne oferă…

2 săptămâni ago

Cum poți să alegi bicicleta potrivită pentru copii de 3-5 ani?

Copiii devin, pe zi ce trece, din ce în ce mai curioși și curajoși. Pentru…

3 săptămâni ago

Cardiologie pediatrică: investigații esențiale pentru nou-născuți și copii

Bolile cardiace congenitale și alte afecțiuni cardiovasculare la copii pot avea consecințe grave dacă nu…

o lună ago

4 sfaturi esențiale pentru a asigura o alimentație corectă și echilibrată pentru copii

Hrana nu înseamnă doar nutrienți, ci și iubire, siguranță și începutul unor obiceiuri care vor…

2 luni ago