Alaptare

5 Sfaturi despre alaptare pe care trebuie sa le stii dupa nastere

Alaptarea bebelusului nu vine intotdeauna natural, si uneori poate fi dificil de indeplinit, mai ales imediat dupa nastere. Iata cateva sfaturi despre alaptare si informatii de care ar trebui sa tii cont, astfel incat acest proces sa nu reprezinte un stres pentru tine.

Poti afla multe sfaturi despre alaptare, informatii despre pompe de san si alte produse necesare in procesul de hranire naturala a bebelusului urmand cursuri specializate, citind carti si bloguri, discutand cu medici si moase. Dar sosirea pe lume a copilului implica o multime de lucruri la care sa fii atenta. Stresul prinde proportii, iar in unele cazuri acest proces se invata din mers. Pe de-o parte, alaptarea poate fi o experienta in care te conectezi cu nou-nascutul. Dar, pe de alta parte, poate insemna multe lacrimi, atat din partea ta, cat si a celui mic, daca nu decurge totul lin.

Laptele matern contine toate substantele nutritive de care are nevoie un nou-nascut. In plus, contine anticorpi care il ajuta pe cel mic sa faca fata unor infectii care pot aparea pe parcursul dezvoltarii sale. Acestea sunt cateva motive pentru care alaptarea este importanta. Dar nu trebuie sa fii descurajata daca nu reusesti din prima sa il hranesti la san pe cel mic. Iata o serie de sfaturi si explicatii care te vor ajuta.

1. Hranirea la san ar putea sa nu fie cum te-ai asteptat

Primele zile de alaptare nu sunt neaparat magice, mai ales daca este vorba despre primul copil. Astfel ca inveti sa iti folosesti corpul intr-un mod in care nu ai mai facut-o pana acum, in vreme ce bebelusul invata cum sa apuce sanul si mamelonul. Toata aceasta experienta poate fi coplesitoare, insa, de regula, situatia se imbunatateste pe parcurs.

2. Alaptarea cauzeaza crampe

In primele zile dupa nastere, poti avea crampe asemanatoare cu cele menstruale. Acest lucru se intampla deoarece alaptarea stimuleaza productia de oxitocina, hormon care ajuta uterul sa se contracte puternic, pentru a inchide vasele de sange deschise de pe peretele uterului, acolo unde placenta a fost atasata.

Citeste continuarea pe GARBO.RO

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

6 zile ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

o lună ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

2 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

3 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

4 luni ago