Operatiunea „schimbarea scutecului” face parte din programul bebelusului si este esentiala pentru starea lui de bine. Descopera o serie de informatii care te vor ajuta sa respecti igiena si siguranta bebelusului.

Cat de frecvent trebuie schimbat scutecul?

Schimbarea scutecului este necesara cat mai repede dupa ce este murdarit sau umezit. In general, bebelusul trebuie schimbat de 8-10 ori pe zi, in primele luni de viata. Puteti observa ca, daca bebelusul este hranit exclusiv la san, atunci poate murdari mai multe scutece in comparatie cu un copil alimentat cu formula de lapte. Insa dupa varsta de 4-6 luni, se ajunge la o medie de 6-7 scutece utilizate pe zi. De asemenea, odata cu etapa diversificarii, copilul poate avea nevoie de mai putine scutece. Oricum, schimbarea scutecului nu trebuie amanata, chiar daca umiditatea pare sa nu-l deranjeze pe cel mic, pentru ca altfel exista riscul aparitiei eritemului fesier.

Pentru confortul si siguranta bebelusului tau este bine sa optezi pentru scutece de calitate, cu un nivel inalt de absorbtie. Scutecele Babylino Sensitive sunt concepute sa ofere o ingrijire delicata pentru pielea sensibila a bebelusilor si o protectie efectiva dovedita. Datorita miezului super-absorbant ce inglobeaza tehnologia Dry Matrix, Babylino intra in categoria scutecelor de calitate superioara, cu un nivel inalt de absorbtie, conform masuratorilor efectuate de laboratoare internationale specializate. Babylino Sensitive sunt primele scutece de unica folosinta pentru bebelusi din Europa certificate conform Standardului 100 Oeko-Tex, care atesta absenta a peste 200 de substante nocive din compozitia lor.

Cum se procedeaza corect pentru schimbarea scutecului?

Fiecare parinte are propria metoda de schimbare a scutecului. Insa este bine sa se respecte cateva reguli generale. Iata care sunt pasii:

  1. Pregatirea: ai nevoie de un prosop intins pe masa de infasat, un alt prosop pentru bebelus, un scutec curat, servetele umede, lotiune hidratanta pentru zona scutecului, crema anti-iritatii (optional).
  2. Scoaterea scutecului murdar: asaza bebelusul pe spate si dezbraca-l de la brau in jos, cu miscari blande, dar sigure. Impatureste zona din fata a scutecului, apoi lasa-l pe bebe deasupra. Acopera-l cu un prosop, mai ales daca este baietel, pentru a preveni „micile scapari accidentale”. In cazul unui scutec cu scaun, se recomanda spalarea partiala la chiuveta. Daca nu este posibila spalarea sau daca este vorba de un scutec umed, se recomanda curatarea zonei fesiere cu servetele umede. Ai grija la cutele pielii si la toata suprafata feselor. Apoi indeparteaza scutecul murdar.
  3. Punerea scutecului curat: ridica usor bebelusul sau pune-l pe o parte si pozitioneaza noul scutec sub zona fesiera. Regleaza corect cele doua parti ale scutecului. Aplica lotiunea/crema pentru bebelus. Asaza partea frontala a scutecului peste abdomen, apoi fixeaza benzile adezive laterale in asa fel incat sa nu stranga burtica celui mic. Imbraca bebelusul si spala-te bine pe maini.

Scutecele Babylino Sensitive pentru bebelusi si scutecele-chilotel sunt concepute pentru a oferi nu numai absorbtie, ci si protectie prietenoasa pentru pielea sensibila a copilului. Designul lor prietenos cu pielea este certificat de teste efectuate in laboratoare recunoscute la nivel international, asigurand o ingrijire in deplina siguranta. Tehnologia Com-fit garanteaza o potrivire excelenta pe corpul copilului.

Ce marime de scutec este potrivita bebelusului?

Bebelusii cresc uimitor de repede si este important sa utilizezi scutece adaptate varstei si greutatii micutului. Ai mare grija ca scutecul sa nu fie nici prea mare, nici prea mic. Un scutec supradimensionat va provoca scurgeri neprevazute, pe cand un scutec prea mic inseamna disconfort, semne rosii pe piele, iritatii, eczeme.

Marimile 1 si 2 pentru nou-nascuti de la Babylino Sensitive isi amplifica designul delicat datorita stratului fin special, cu capsule moi ce ating pielea sensibila a nou-nascutului ca o mangaiere.

Cum poate fi prevenit eritemul fesier?

Pielea delicata a bebelusului se poate irita cu usurinta din cauza umiditatii si a lipsei de aer. Zona fesiera necesita o ingrijire speciala la fiecare schimbare a scutecului. Curatarea corecta, hidratarea, utilizarea unor scutece de calitate, special concepute pentru a proteja pielea sunt aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare.

Datorita extractului de musetel, scutecele Babylino Sensitive asigura protectie delicata si calmeaza pielea fina a bebelusului. Babylino Sensitive sunt testate clinic in Germania, sub control dermatologic si pediatric, si sunt recomandate de Societatea Greceasca de Dermatologie Pediatrica.

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

7 zile ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

2 luni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

2 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

3 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

4 luni ago