Landoul este esential in primele luni de viata, pentru siguranta si confortul celui mic. Iata cum alegem landoul potrivit si cateva recomandari.
CUPRINS:
1. De ce ai nevoie de un landou pentru bebelusi?
2. Care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unui landou potrivit
3. Recomandari de landouri pentru bebelusi
Landoul este conceput pentru transportul unui nou nascut in pozitia intins – orizontala. Poate fi folosit in general pana la greutatea de 10 kg. Se poate fixa in cadrul unui carucior sau se poate folosi in masina pentru transportul in siguranta al copilului.
Landoul este util in primele 4-6 luni de viata in special. Nou-nascutii trebuie sa stea cat mai mult in pozitie intins la orizontala. Pentru nou-nascuti este indicat sa nu stea mai mult de 20 minute intr-un scaunel auto tip scoica. Asta din cauza faptului ca pot aparea dezechilibre ale saturatiei oxigenului. Alta pozitia fata de cea orizontala in primele 6 luni face ca barbia sa se duca in piept, pentru ca gatul si capul nu sunt complet dezvoltate. Asta creste riscul de restrictionare a cailor respiratorii. De asemeena, mai mult de 20 minute pentru un nou-nascut sau 2 ore pentru un copil mai mare (fara intrerupere) intr-un scaun auto poate creste riscul de sindrom de cap plat (plagiocefalie), afectarea cardiorespiratorie, reflux gastroesofagian, afectarea saturatiei de oxigen, afectarea dezvoltarii coloanei si afectarea musculaturii.
Landoul are pereti inalti pentru protectia copilului, si dispune de o husa ce acopera in general jumatate din lungimea landoului. Este dotat cu saltea adaptata la nevoile bebelusului, pentru a sustine coloana.
In primul rand, este important sa analizati modul in care veti folosi landoul. Puteti opta pentru un landou simplu sau unul ce poate fi folosit in carucior – carucior cu landou. Astfel de carucioare cu landou se numesc carucioare 2 in 1 sau carucioare 3 in 1.
Iata cateva criterii pentru alegerea landoului potrivit:
Daca vrei sa folosesti landoul doar pentru plimbari, opteaza pentru un carucior special tip landou. Daca alegi sa cumperi landoul separat, asigura-te ca se potriveste si e compatibil cu cadrul caruciorului. Daca vrei sa poti detasa landoul de cadrul special – pentru a lua copilul cu tot cu landou – acesta trebuie sa poata fi detasat.
Pentru a folosi landoul si in masina, trebuie sa retii ca nu orice landou este sigur pentru a fi folosit in masina. Acesta trebuie sa fie omologat conform normativelor valabile si pentru scaunele auto – standardul european ECE 44/04 sau i-Size (UN R129). Pentru a putea fi folosit in masina trebuie sa contina un kit auto – centuri speciale pentru prindere si conectori metalici.
Trebuie sa fie conceput din materiale naturale, salteaua sa fie adaptata coloanei bebelusului si din materiale de calitate. De asemenea, salteaua si husa trebuie sa fie detasabile. Salteaua trebuie sa fie ferma si perfect potrivita cu dimensiunile landoului. De asemenea, trebuie sa fie impermeabila, perfect plata si sa fie usor de curatat, intretinut si uscat. E bine sa contina si plasa de insecte si husa pentru ploaie, pentru a proteja copilul.
Landoul e bine sa fie dotat cu huse de protectie pentru soare sau ploaie, sa aiba buzunarele sau sisteme de depozitare pentru servetele sau scutece. Unele au incorporate tot felul de jucarioare – muzicale sau cu vibratii pentru confortul celui mic.
Iata cateva recomandari de landouri bune pentru cei mici:
Afla mai multe despre Landou Jade i-size Maxi Cosi
Afla mai multe despre Landou transformabil in scaun Multi X TFK
Afla mai multe despre Landoul Jade i-size Maxi Cosi Essential Graphite
Afla mai multe despre Landou pentru carucior gemeni Duo X TFK
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…
Săptămâna a doua de sarcină reprezintă un moment esențial în dezvoltarea viitorului bebeluș. Din punct…