Jocuri si Activitati

Jocuri si activitati pentru copii in perioada de izolare

Aceasta perioada este una dificila pentru toti, inclusiv pentru cei mici. Programul lor zilnic s-a modificat si le e greu sa inteleaga ce se intampla si de ce nu pot iesi afara ca de obicei. Iata cateva recomandari pentru parinti, idei de jocuri si activitati si recomandari de jucarii.

CUPRINS:

1. Pandemia de COVID-19 – impact asupra celor mici
2. Cum discutam cu cei mici despre pandemie
3. Copiii si izolarea – intre plictiseala si activitati
4. Importanta rutinei zilnice in perioada de izolare
5. Copiii si scoala acasa
6. Cand parintii lucreaza de acasa
7. 28 idei de jocuri si activitati in carantina
8. 15 recomandari de jucarii pentru copii

Pandemia de COVID-19 – impact asupra celor mici

Trecem printr-o perioada dificila si incercam sa gasim solutii pentru a avea grija cat mai bine de noi si de cei din jur. Desi Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) raporteaza in prezent ca riscul in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus este scazut pentru cei mici, asta nu inseamna ca nu exista un risc si ca cei mici nu sunt vulnerabili. Cei mici pot sa ia virusul si pot dezvolta probleme, astfel ca trebuie sa ii protejam.

De asemenea, izolarea si pandemia au un impact emotional puternic si asupra copiilor. Rutinele celor mici au fost modificate – inchiderea scolilor si a gradinitelor, distantarea sociala, statul in casa – toate interfera cu nevoia lor de structura, previzibilitate si siguranta. Cei mici observa si reactioneaza la stresul parintilor si al celor din jur, sunt stresati si ei, confuzi, au tot felul de intrebari si se pot comporta diferit ca reactie la sentimente si trairi puternice – frica, ingrijorare, furie, tristete.

Pe langa mentinerea sigurantei si sanatatatii copiilor, e importanta si acordarea de atentie pentru starea lor mentala si emotionala. Desi de obicei revin fara probleme la functionalitatea lor tipica, uneori astfel de evenimente pot creste riscul de stres, anxietate, depresie.

Raspunsurile copiilor la evenimente stresante variaza. Unii copii pot fi iritabili sau agitati, iar unii pot regresa, cer o atentie suplimentara sau au probleme de somn, probleme alimentare etc. Sunt raspunsuri naturale, iar parintii trebuie sa le fie alaturi, cu empatie si rabdare si prin stabilirea calma a limitelor atunci cand este nevoie.

Cum discutam cu cei mici despre pandemie

Trebuie sa le oferim celor mici informatii adecvate varstei. Faptul ca nu li se spun lucruri ii face sa apeleze la imaginatie. Oferiti-le celor mici informatii pe intelesul lor si raspundeti-le la intrebari si preocupari. Limitati expunerea celor mici la stiri sau surse media cu informatii ce induc stres si panica. Stirile si informatiile constante despre riscurile pandemiei si siguranta publica le pot provoca stres inutil celor mici. Puteti apela la diferite filmulete despre virus adaptate varstei, vorbiti despre importanta igienei si a spalatului pe maini (puteti folosi diferite jocuri prezentate in articolul despre activitati pentru copii despre igiena), modul in care devin mainile, obiectele sau suprafetele contaminate si cum ne protejam. Explicati-i, daca este suficient de mare, de ce trebuie sa stam in casa si de ce nu ne putem vizita bunicii, celelalte rude sau prietenii.

De asemenea, adultii trebuie sa-i asigure pe copii despre siguranta lor si siguranta celor dragi si sa le spuna ca este datoria parintilor de a avea grija de ei. In al doilea rand, adultii ar trebui sa mentina rutine care sa le ofere copiilor un sentiment de siguranta si predictibilitate (de exemplu, orele de somn, orele de teme, mesele, programul zilnic, orele de joaca si timp in familie).

De asemenea, validati-le sentimentele si trairile – „Stiu ca te simti stresat si coplesit” – si incurajati-i sa discute despre ceea ce simt si sa se implice in activitati care ii ajuta sa se simta mai bine – miscare, somn, activitati recreative etc. Este important sa ascultam ce simte copilul despre criza actuala si sa-i validam toate sentimentele, inclusiv griji, temeri, dezamagiri si frustrari.

Copiii si izolarea – intre plictiseala si activitati

In aceasta perioada e important ca toata lumea sa se concentreze asupra a ceea ce este important, adica sa evitam sa iesim din casa atunci cand nu e neaparat nevoie pentru a reduce raspandirea coronavirusului. In mod clar, trebuie sa facem acest lucru, pentru a nu coplesi sistemul medical si pentru a-i proteja pe cei in varsta sau cu risc. De asemenea, trebuie sa ne concentram asupra copiilor, oferind cu mediu optim pentru starea lor de bine. Aceasta perioada poate fi vazuta ca un moment de reconectare cu noi insine si cu cei dragi, avem mai mult timp de socializare si de desfasurare a activitatilor in familie.

Cei mici pot simti adesea ca nu au ce face, ca se plictisesc, devin apatici sau agitati. Iata cateva recomandari privind aceste trairi ale copiilor si pe ce trebuie sa ne axam in perioada asta.

1. Plictiseala copiilor in perioada de izolare

Plictiseala copiilor, ca si a adultilor, e normala uneori si poate avea si efecte pozitive, dar in astfel de momente e mai bine sa preveniti plictiseala. Cand cei mici se plictisesc, nivelul lor de ingrijorare si stres poate creste. Copiii plictisiti sau frustrati sunt mai susceptibili sa reactioneze negativ. Incercati sa mentineti copiii ocupati cu un program sanatos si productiv acasa. Oferiti-le activitati si variante de activitati ce pot fi facute acasa.

2. Sentiment de utilitate

Cei mici au nevoie sa se simta utili si in control. E o trasatura deosebit de importanta in perioadele de teama si incertitudine. Pot simti ca detin controlul cand sunt implicati activ in familie si comunitate. Puteti sa ii implicati in treburile casnice (veti fi uimiti cat de dornici sunt cei mici uneori sa se simta utili si cat de bine se simt ca fac lucruri in casa), sa respecte instructiunile de siguranta (spalat pe maini, mentinerea izolarii etc.) sau anumite forme de voluntariat si grija pentru cei dragi (scrisori, desene pentru cei dragi sau vecini etc.).

O modalitate prin care parintii pot ajuta chiar si copiii mici sa se simta productivi in timp ce sunt acasa este sa le permita sa ajute cu gospodaria sau gatitul. Activitatile pot include:

  • sortarea hainelor, a jucariilor, a tacamurilor etc.;
  • ajutor la gatit si la pus masa sau spalat vasele;
  • ajutor la curatenie;
  • ordine in camera sa;
  • implicati copilul in programul de curatenie zilnica si saptamanala, ordine si stabilirea meniului zilnic sau saptamanal, lista de cumparaturi etc.

3. Timp zilnic pentru miscare

Activitatea fizica nu trebuie sa lipseasca din rutinele copiilor. Miscarea este esentiala pentru sanatatea fizica si sanatatea mintala si permite timp familial de calitate. Daca stati la curte aveti la dispozitive nenumarate variante de a face msicare. Daca locuiti la bloc, puteti stabili anumite perioade in care sa iesiti afara (pastrand in acelasi timp o distanta sigura de ceilalti) pentru a-i oferi copilului un scurt moment de miscare si aer curat. Exista varianta si de miscare acasa, mai ales ca sunt multe antrenamente online pentru cei mici – gimnastica, yoga etc., pe care le puteti face in familie.

4. Distantarea sociala nu ar trebui sa insemne izolare sociala

Copiii – in special copiii mici – au nevoie de timp de calitate alaturi de persoanele importante din viata lor. E important sa abordati in mod creativ toate optiunile pentru a va mentine conectat (de exemplu, scrisori, chat video cu bunici, rude etc.). Incurajati interactiunile sociale virtuale cu familia si prietenii sau discutii la telefon. Puteti programa sesiuni de convorbiri online pentru copii, prieteni si rude, ca parte din rutina zilnica. Aceasta perioada poate fi o ocazie excelenta pentru familii de a se reconecta. Puteti petrece mai mult timp impreuna facand diferite activitati.

5. Limitati timpul la ecrane

Divertismentul pasiv si sedentar poate fi o problema. Pentru a evita ca cei mici (si mai ales adolescentii) sa petreaca ore intregi pe telefon sau laptop, creati un sistem care sa le permita copiilor sa isi „castige” timpul pe ecran. Stabiliti limite de timp la ecrane.  De asemenea, folositi sursele media impreuna. Aceasta este o oportunitate excelenta de a monitoriza ceea ce vad copiii online si de a urmari ceea ce invata. Chiar si vizionarea unui film in familie sau alte activitati online pot fi forme de activitati in familie.

Asigurati-va ca utilizarea tehnologiei nu ocupa locul somnului, activitatii fizice, cititului, timpul de relaxare sau conexiune de familie. Realizati un plan privind timpul petrecut de cei mici in fata ecranelor. Incurajati copiii sa practice „autocontrolul tehnologic” si sa opreasca ei singuri televizorul, tableta sau jocul video – mai degraba decat sa le reamintiti voi.

Importanta rutinei zilnice in perioada de izolare

Ordinea si structura ofera o stare de calm si de bine in perioadele de incertitudine si stres, mai ales. E important sa stabiliti un program care sa functioneze pentru intreaga familie. Stabiliti un program zilnic pentru copil, acum ca scolile si gradinitele sunt inchise. Cel mic trebuie sa aiba o structura zilnica, sa includa o ora de trezire si de culcare, orele de masa, programul de activitati scolare, program de joaca, program de activitati relaxante etc. Implicati copilul in procesul de planificare – ii va oferi un sentiment de control. Stabiliti ora de culcare ce trebuie sa fie respectata zilnic, un program de teme si studiu (mai ales daca participa si la cursuri online), o lista a activitatilor pentru ziua respectiva si creati blocuri de timp de 30-45 de minute pentru fiecare activitate.

Exemplu de rutina poate include:

  • 8:00-10:00  trezire si rutina de dimineata;
  • 10:00 -11:00 timp de lucru pentru scoala;
  • 11:00 -12:00 – timp pentru activitati recreative – miscare, desen, pictura, puzzle etc.;
  • 12:00 – pranzul;
  • 12:30 – 14:40 – timp pentru TV sau alte ecrane;
  • 14:30 – 16:00 – timp pentru lectii;
  • 16:00-17:00 – timp pentru miscare;
  • 17:00-18:00 – cina;
  • 18:00-20:00 – timp petrecut in familie;
  • 20:00-21:00 – rutina de seara si culcare.

Sa ramanem si echilibrati si permisivi in acelasi timp!

Desi cei mici au nevoie de limite si rutine, asta nu inseamna ca trebuie sa exageram cu limitele. Asta pentru ca si cei mici resimt anxietate si stres si trebuie sa incercam sa ii linistim si sa le oferim o stare de bine. Fiti flexibil cand vine vorba de programul zilnic, atat al copiilor, cat si al vostru. E ceva nou pentru fiecare dintre noi si trebuie sa fim ingaduitori cu noi si cu cei din jur. Programul zilnic al celor mici trebuie sa fie mai mult ca un „flux” – nu ca ceva strict. Puteti stabili activitati zilnice si saptamanale si le puteti nota in tabele, lipite pe frigider sau pe perete.

Copiii si scoala acasa

Nu trebuie sa aveti asteptari nerealiste si sa vreti ca cel mic sa faca teme 4-5 ore pe zi, ca si cum ar fi la scoala. Scoala de acasa e ceva nou si pentru ei si e greu sa se adapteze. E nevoie de un echilibru – atat timp pentru recreere si distactie, cat si timp pentru teme, studiu si activitate scolara.

In timp ce scolile sunt inchise, multe scoli isi muta lectiile onlinehomeschooling sau telescoala, oferind lectii in mediul online. Asigurati-va ca acesta tine pasul cu lectiile si se poate implica in orice lectie virtuala. Daca scoala copilului nu ofera aceste optiuni, apeleaza la siferite organizatii si site-uri care ofera lectii online gratuite in perioada aceasta, pentru diferite discipline. Stabiliti un interval orar zilnic – cu pauza – in care copilul sa participel la lectiile online, sa isi faca temele, sa invete etc. De asemenea, explicati-le ca aceasta izolare nu este o vacanta si ca trebuie sa respecte si programul de scoala online sau activitati scolare.

Cand parintii lucreaza de acasa

Multi parinti si-au mutat serviciul acasa in perioada aceasta. Parintii care lucreaza de acasa pot fi nevoiti sa ajusteze asteptarile in acest timp. Este insa si o sansa de a le arata copiilor o parte din activitatea voastra. Cu siguranta sunt curiosi privind serviciul vostru, asa ca ii puteti explica pe intelesul lui cu ce se ocupa mami si tati, de ce e important sa lucreze etc. Daca ambii parinti lucreaza de acasa, se recomanda ca acestia sa lucreze in ture, sa supravegheze pe rand copiii ca celalalt sa poata lucra.

De asemenea, este important sa stabiliti limite pentru a va putea desfasura activitatea. Stabiliti ca un fel de „contract familial”, in care fiecare are la un anumit moment niste roluri. De exemplu, intr-un anumit interval orar, cum ar fi 9:00-14:00, explicati-i ca mami e in rolul de angajat si trebuie sa lucreze, iar apoi sunteti in rolul de mama. Puteti stabili zone din case pentru anumite activitati in care sa nu fiti deranjat. De exemplu: „Aici e biroul unde iti vei face temele cand e ora de activitati scolare, aici e zona unde ne relaxam toti si aici e zona unde mami lucreaza”.

28 idei de jocuri si activitati pentru copii in carantina

In aceasta perioada de distantare sociala, multi copii se simt blocati in acasa si simt ca se plictisesc si nu au ce sa faca. Aici intervin parintii, care trebuie sa vina cu solutii creative pentru cei mici. Evident, suntem norocosi sa traim in era digitala si avem acces la tot felul de solutii – internet, telefoane si nu numai. Nu trebuie sa exageram cu activitatile online, dar le putem include pe lista. Iata cateva idei de jocuri si activitati utile in aceasta perioada:

  1. Gradinarit in curte sau in balcon – Poate fi o activitate distractiva pentru intreaga familie prin care sa plantati diferite seminte de plante sau flori. Daca stati la curte e perfect, dar puteti desfasura activitatea si in balcon. Daca nu aveti pamant pentru a planta, puteti folosi vata imbibata in apa pe care sa lasati la incoltit seminte de mustar, fasole sau porumb.

2. Picnic in curte (daca stati la casa) sau pe podeaua din bucatarie sau sufragerie, cu fata de masa si tot ce trebuie. Copiii au imaginatia bogata, asa ca nu va fi o problema sa se simta ca la un adevarat picnic. Puteti pregati impreuna gustarile pentru picnic, paturica si jucariile.

3. Coacem prajituri  – Gatit poate fi ceva amuzant pentru cei mici, mai ales daca rezultatul inseamna ceva dulce. Gatiti impreuna o reteta de prajituri – fursecuri, briose -lasati copilul sa participe activ la preparare, la decor etc.

4. Decoratiuni handmade si bricolaj – Puteti face felicitari, decoratiuni handmade din hartie colorata, figurite din hartie sau carton, din panza, tesaturi, cutii decorate si pictate etc.

5. Scrisori si felicitari pe care sa le trimiteti bunicilor sau rudelor. Incurajati copilul sa scrie o scrisoare pentru cineva drag sau sa faceti felicitari de Paste pentru bunici si prieteni. Cu siguranta va avea nenumarate idei de colorat si desenat.

6. Bijuterii handmade –Puteti face un atelier acasa de bijuterii handmade – precum coliere din paste fainoase, din diferite margele, din hartie sau carton. Le puteti picta in culori vesele.

7. Jurnal – Incurajati-i pe cei mici sa scrie zilnic intr-un jurnal ce simt in astfel de momente, activitatile lor, pe care sa le reciteasca atunci cand perioada de izolare se va sfarsi. Poate sa deseneze pe pagini, sa isi personalizeze jurnalul in mod creativ si sa pastrati toti cate un astfel de jurnal – ca o activitate de familie.

8. Clubul scriitorilor –  Puteti stabili o provocare de familie – sa scrieti o poveste toti pe aceeasi tema, iar la final sa va cititi povestile si sa o votati pe cea mai interesanta. Este un mod ideal de a le antrena imaginatia, creativitatea si vocabularul celor mici.

9. Clubul de lectura – Stim cat de important e cititul, indiferent de varsta. Trebuie sa incurajam permanent copiii sa citeasca, si cel mai bun mod e prin exemplul propriu. Puteti stabili in familie un club de lectura, pentru a face cititul mai interesant. In anumite seri petreceti timp in familie in care sa discutati despre ce ati citit, incurajandu-i pe cei mici sa isi dezvolte vocabularul si exprimarea. Faptul ca cititi toti ii va incuraja pe copii sa citeasca, fiind ca un fel de provocare pentru ei.

10. Coloram, desenam si pictam – Puteti apela la carti de colorat, dar si la desen independent pe hartie, carton, lemn, desen cu degetele etc. Un exemplu poate fi desenul unui cu curcubeu si mesajul „Totul va fi bine” lipit la geam – campanie promovata in aceasta perioada la nivel global.

Activitati amuzante in familie

11. Vanatoarea de comori poate fi o idee excelenta de activitate in familie. Parintii lasa diferite indicii si ascunde o jucarie preferata, diferite alte surprize etc. intr-un loc din casa. Puteti ascunde mai multe obiecte – intre 10 -20 de obiecte in casa sau in curte pentru a tine copiii ocupati timp de cateva ore. Este o idee potrivita si pentru Paste – vanatoarea oualor de Paste – ascundeti oua de ciocolata sau iepurasi de ciocolata pe care cei mic sa ii descopere.

12. SPA acasa pentru parinti si copii -Puteti stabili o zi in care sa transformati sufrageria intr-un mini-SPA pentru parinti si copii – va puteti face manichiura, pedichiura, cu aromaterapie, va relaxati si petreceti timp de calitate cu cei dragi.

13. Joc cu plastilina sau nisip kinetic – Plastilina este printre jucariile preferate ale celor mici si incurajeaza dezvoltarea simturilor. Cei mici pot modela tot felul de figurite vesele si colorate si chiar poate fi o activitate de familie.

14. Slime pregatit in casa – La fel ca in cazul plastilinei, si slime-ul este printre preferintele copiilor. Exista diferite retete pentru slime cu ingrediente usor de folosit, unele dintre ele incluzand chiar apa, faina si ulei, plus coloranti alimentari.

15. Seara de ghicitori – O alta activitate pentru cei mici poate fi reprezentata de ghicitori, pentru cei mari si cei mici, glume si bancuri.

16. Puzzle-uri – Cand vine vorba de antrenarea mintii prin joc, probabil puzzle-urile sunt in fruntea listei. Exista nenumarate variante – pentru toate varstele si pentru toate preferintele. Cel mic isi antreneaza astfel atentia, gandirea, rabdarea.

17. Jocuri de societate  – pot fi o alegere pentru a petrece timp in familie, pentru toate varstele. Puteti opta pentru jocuri de carti, jocuri de cuvinte, Monopoly, Activity, joc de sah, Jenga – jocul cu blocuri din lemn, Twister etc.

18. Experimente si activitati STEM -Cei mici sunt curiosi si dornici sa afle cat mai multe despre lumea din jur. Activitatile STEM sunt axate pe Stiinta, Tehnologie, Inginerie (Engineering) si Matematica.  Pe internet gasiti tot felul de experimente ce pot fi realizate acasa, pentru copii de toate varstele. Le antreneaza gandirea logica, atentia, memoria.

19. Seara de film in familie – O seara de film poate fi un mod placut de a petrece timp cu cei dragi. Scrieti nume de filme pe biletele, le puneti intr-un bol si extrageti un film in fiecare seara la care sa va uitati toti.

20. Documentare pe diferite teme pentru cei mici – Exista nenumarate exemplede documentare online pentru copii despre animale, diferite curiozitati stiintifice, functionarea corpului omenesc etc.

21. Pot exersa o limba straina – Aceasta perioada poate fi una optima ca cei mici sa invete sau sa exerseze o limba straina. Exista diferite inregistrari audio din alte limbi (cum ar fi franceza, de exemplu) adaptate pentru cei mici. Pot exersa pronuntia, astfel. De exemplu, Duolingo a lansat aplicatia pentru iOS Duolingo ABC, pentru copii de 3 – 6 ani, care ii ajuta si ii invata sa citeasca mai bine.

22. Jocuri de la NASA Kids Club  – acestea jocuri de la NASA Kids Club pot fi o varianta de a petrece timpul liber in casa, cu povesti educative, jocuri, misiuni de explorare a spatiului cosmic etc.

23. Activitati educative online –  precum digitaledu.ro sau mykoolio.com – cu lectii interactive la diferite materii scolare. De asemenea, o optiune e si emisiunea „Telescoala” din cadrul Televiziunii Romane, pentru elevii din clasele a VIII-a si a XII-a. Exemple sunt si ScoalaIntuitext.ro, site avizat de MEN cu programa pentru clasale I-IV – animatii de predare, jocuri prin care sa invete mai usor, teste de evaluare etc.

24. Carti audio pentru copii si povesti audio pentru cei mici  – o alternativa (dar care nu intrebuie sa inlocuiasca) la cartile normale. Exemple gasiti aici si aici. De asemenea, unii actori au in aceasta perioada zile in care recita povesti online pe paginile lor de pe diferite retele de socializare.

25. Turul muzeelor ​​din intreaga lume – In aceasta perioada puteti „vizita” online gratuit muze celebre, cum ar fi Muzeul de Arta ChicagoMuzeul Rembrandt din Amsterdam, Muzeul Van Gogh din Amsterdam  sau Muzeul Metropolitan de Arta .

26. Vizitati online parcuri naturale – este o alta varianta gratuita de a petrece timpul liber, si puteti vizita online parcuri naturale precum Parcul National Yellowstone din America, un tur arheologic in Marele Canion  sau o vizita in Parcul Central din New York.

27. Tur virtual gradini zoo  – puteti face o vizita online chiar de acasa la gradini zoologice din intreaga lume, cu atractii de tot felul pentru cei mici – pinguini, ursi panda sau leoparzi.

28. Spectacole de teatru si opera live pot fi o varianta pentru cei mici – exemple ar fi Opera Comica pentru Copii, cu spectacole sambata si diminica, Teatrul  Ion Creanga,  Teatrul Tandarica cu transmisie live sau Teatrul  de papusi Puck din Cluj Napoca.

15 recomandari de jucarii pentru copii

Iata cateva exemple de jucarii pentru cei mici, pentru toate varstele si preferintele:

1. Saltea interactiva Pajiste insorita Tiny Love

Afla mai multe despre Saltea interactiva Pajiste insorita Tiny Love

  • saltea interactiva pentru bebelusi ce incurajeaza curiozitatea si dezvoltarea functiilor motorii;
  • texturi moi;
  • inel pentru atasare jucarii;
  • nasture, coada de vulpita, inel gingival si panglici satinate;
  • usor de curatat, de intretinut si de transportat.

2. Carticica interactiva Povestile micii printese Tiny Love

Afla mai multe despre Carticica interactiva Povestile micii printese Tiny Love

  • carticica distractiva pentru cei mici, cu activitati stimulante;
  • incurajeaza vocabularul, dezvoltarea cognitiva si functiile motorii;
  • stimulenti tactili si auditivi;
  • dispune de oglinda, texturi, inel gingival, activitati 3D si panglici din saten.

3. Carticica Prietenii de la Zoo Haba, din lemn

Afla mai multe despre Carticica Prietenii de la Zoo Haba, din lemn

  • carticica din lemn, recomandata dupa varsta de 10 luni;
  • pagini din lemn, usor de tinut in mana, cu animale salbatice;
  • culori vesele si imagini colorate ce starnesc interesul si curiozitatea celor mici.

4. Servieta doctorului Hola Toys, cu sunete si lumini

Afla mai multe despre Servieta doctorului Hola Toys, cu sunete si lumini

  • servieta cu sunete si lumini, cu diferite instrumente, de forme si culori variate;
  • design vesel si colorat;
  • stimuleaza dezvoltarea copilului;
  • recomandata dupa varsta de 2 ani;
  • functioneaza cu baterii;
  • sunete si cuvinte redate in limba engleza.

5. Set carti de colorat cu apa CADOU Water Magic Galt

Afla mai multe despre Set carti de colorat cu apa CADOU Water Magic Galt

  • carticele de colorat cu apa – una este cu modele si cealalta cu imagini;
  • 2 stilouri magice si 2 planse;
  • usor de folosit;
  • starnesc interesul celor mici;
  • recomandate dupa varsta de 3 ani.

6. Acvariu Family Fun Playmobil

Afla mai multe despre Acvariu Family Fun Playmobil

  • set Playmobil ce include piscina ce poate fi umpluta cu apa, peste, platforma carusel, leu de mare, cerc, pestisori, alge, figurine si alte accesorii;
  • figurine vesele si colorate;
  • recomandat dupa varsta de 4 ani.

7. Carti de joc Pacalici Princess Trefl

Afla mai multe despre Carti de joc Pacalici Princess Trefl

  • carti de joc pentru Pacalici – set cu 25 carti;
  • se poate juca in 2-4 persoane;
  • recomandat dupa varsta de 3 ani;
  • culori vesele si design cu personaje de desene animate.

8. Bucatarie utilata cu electrocasnice Molto

Afla mai multe despre Bucatarie utilata cu electrocasnice Molto

  • set cu mobilier de bucatarie pentru cei mici;
  • dispune de 12 accesorii si electrocasnice de jucarie;
  • stimuleaza imaginatia, curiozitatea si creativitatea;
  • recomandat dupa varsta de 3 ani.

9. Pupitru magnetic cu scaunel

Afla mai multe despre Pupitru magnetic cu scaunel

  • pupitru ce poate fi folosit ca birou, tabla de scris si tabla magnetica;
  • materiale de calitate, netocice si nealergice;
  • contine si scaunel, burete de sters, marker si 26 litere magnetice;
  • usor de curatat si de intretinut;
  • ideala dupa varsta de 3 ani.

10. Spuma de modelat – set 20 Educational Insights

Afla mai multe despre Spuma de modelat – set 20 Educational Insights

  • spuma de modelat in culori vii;
  • nu se imprastie si nu se lipeste de covoare sau de hainute;
  • nu se usuca si nu se intareste;
  • include 20 bucati de spuma de diferite culori;
  • recomandat dupa varsta de 3 ani.

11. Puzzle Aventurile lui Nemo, 40 piese, Dino Toys

Afla mai multe despre Puzzle Aventurile lui Nemo, 40 piese, Dino Toys

  • puzzle din 40 piese, pentru copii de 3-5 ani;
  • stimuleaza imaginatia, atentia, rabdarea si indemanarea;
  • culori vesele si imagine amuzanta.

12. Joc de memorie Piramida animalelor Haba

Afla mai multe despre Joc de memorie Piramida animalelor Haba

  • joc de constructie si memorie, ce antreneaza memoria celor mici;
  • recomandat dupa varsta de 5 ani;
  • include 19 animale, o tabla de joc;
  • confectionat din carton, lemn si material textil;
  • se poate juca in 2-4 persoane.

13. Jenga Hasbro

Afla mai multe despre Jenga Hasbro

  • joc distractiv pentru intreaga familie, cu piese din lemn;
  • usor de jucat: trebuie sa scoti cate o piese din turn si sa pui piesa deasupra, fara sa darami turnuletul;
  • 54 piese din lemn;
  • ideal pentru a petrece timp de calitate in familie.

14. Doamna Monopoly Hasbro

Afla mai multe despre jocul Doamna Monopoly Hasbro

  • joc Monopoly – o prezinta pe nepoata domnului Monopoly;
  • ideal pentru o seara de jocuri in familie;
  • recomandat pentru varsta de 8 ani;
  • include jetoane unice.

15. Binoclu cu busola Educational Insights

Afla mai multe despre Binoclu cu busola Educational Insights

  • binoclu cu busola pentru a descoperi mediul inconjurator si natura;
  • usor de folosit;
  • mareste de 4 ori;
  • material durabil si de calitate;
  • recomandat dupa varsta de 8 ani.
Mancas Malina

Absolventa a Facultatii de Bioinginerie Medicala - Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, si a unui masterat de Bioinginerie Clinica.

Recent Posts

Cum să-ți pregătești copilul pentru pubertate: Sfaturi esențiale

Navigarea prin provocările și incertitudinile pubertății nu este ușoară, nici pentru copii, nici pentru părinți.…

o lună ago

Magia Crăciunului se trăiește în familie la Băneasa Shopping City

Crăciunul devine magic atunci când nu trebuie să fie perfect. În goana după cadouri impecabile,…

2 luni ago

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

2 luni ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

4 luni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

4 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

5 luni ago