Articole

Back to school cu fratii Kratt – De ce animalele polare sunt albe?

Fratii Kratt de la Minimax te ajuta sa hranesti curiozitatea copilului tau. Descoperiti impreuna cele mai interesante curiozitati despre animale. Aveti idee de ce animalele polare sunt albe? Aflati raspunsul din articol si urmarind episoadele noi „Cu fratii Kratt in salbaticie” pe Minimax.

Regiunea Polului Nord se intinde pe o imensa „insula de gheata” inconjurata de oceanul Arctic. Conditiile de viata in aceste tinuturi inghetate sunt extrem de dure, iar animalele care traiesc aici si-au adaptat infatisarea pentru a putea supravietui. Ele au blana alba ca sa se camufleze in zapada, ceea ce le ajuta atat sa vaneze, cat si sa se ascunda pentru a nu fi vanate. Fauna alba a Arcticii este alcatuita din ursi polari, vulpi, iepuri, mici rozatoare numite lemingi, bufnite, potarnichi. Sa pornim intr-o calatorie imaginara in universul animalelor polare. Noile episoade „Cu fratii Kratt in salbaticie” de la Minimax ne poarta pe taramurile arctice.

Ursul polar, gigantul intinderilor albe

Cel mai mare pradator al uscatului de la Polul Nord este ursul polar. Cu blana sa alb-galbuie, ursul polar trece aproape neobservat pe intinderile albe de zapada. Culoarea de camuflaj se explica prin faptul ca firele de par nu contin pigmenti, fiind aproape transparente. In interiorul lor exista goluri minuscule umplute cu aer, ceea ce formeaza o izolare termica excelenta. Razele soarelui incalzesc nu numai aerul dintre firele blanii, ci si bulele de aer din interiorul firelor de par. Pielea de sub blana este neagra, pentru a absorbi lumina de la soare. In afara de blana si piele, corpul ursului polar este incalzit si de stratul de grasime. Pentru aceasta, marele alb trebuie sa vaneze multe foci, morse, pasari marine si mamifere mici.

Vulpea polara, la fel de sireata cu ursul

Ursul polar este deseori urmarit pe intinderile albe de vulpea polara, care incearca sa se infrupte din resturile lasate de puternicul „vanator” alb. Este la fel de sireata ca rudele sale roscate din zonele temperate, cu deosebirea ca vulpea polara are nasul mai rotund, urechile si picioarele mai scurte. Avand suprafete mai mici de membre si organe expuse frigului, vulpea argintie pierde mai putina caldura si evita hipotermia. Aceasta blana deasa si alb-cenusie de camuflaj este pastrata doar in timpul iernii. In sezonul verii polare, vulpea isi schimba blana cu una maronie. Veti vedea asta si in desenele educative „Cu fratii Kratt in salbaticie” de pe Minimax.

Iepurele si rozatoarele polare

Mamiferele mici, cum sunt iepurii, hermelinele si lemingii, care sunt vanate de vulpile polare, isi schimba de asemenea blana in functie de anotimp, pentru a se camufla. Micile vietuitoare isi fac galerii sub stratul de zapada ca sa se incalzeasca si sa se ascunda. Din pacate, pradatorii infometati pandesc la tot pasul si adesea cad victime ale dintilor lor ascutiti.

Prin stiinta protejam minunata lume a animalelor!

Aceste animale uimitoare care traiesc in conditii foarte grele sunt specii pe cale de disparitie. Supravietuirea lor este pusa in pericol din cauza incalzirii globale. Deja suprafete mari din continentul arctic au inceput sa se topeasca in ritm alarmant, ceea ce determina reducerea surselor de hrana pentru animalele polare. Citeste si copilului tau aceste informatii sau lasa-l pe el sa le descopere. Iar pentru a afla si mai multe lucruri despre animale salbatice incredibile urmariti pe MINIMAX aventurile lui Chris si Martin Kratt in habitatele vietuitoarelor din intreaga lume. „Cu Fratii Kratt in salbaticie” sunt desene animate educative care imbina informatiile stiintifice cu distractia.

„Cu fratii Kratt in salbaticie”, episoade noi zilnic, de la ora 18.00, pe MINIMAX.

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cum să-ți pregătești copilul pentru pubertate: Sfaturi esențiale

Navigarea prin provocările și incertitudinile pubertății nu este ușoară, nici pentru copii, nici pentru părinți.…

o lună ago

Magia Crăciunului se trăiește în familie la Băneasa Shopping City

Crăciunul devine magic atunci când nu trebuie să fie perfect. În goana după cadouri impecabile,…

2 luni ago

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

2 luni ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

4 luni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

4 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

5 luni ago