Jocuri si Activitati

Cursuri de balet – beneficii pentru copii

Cursuri de balet – Baletul este o forma gratioasa de dans in care se exprima trairile personajului prin muzica si miscari. Iata ce beneficii pot avea cursurile de balet pentru copii – din punct de vedere fizic, emotional si nu numai.

CUPRINS:

1. Baletul – ce beneficii poate avea pentru cei mici?
2. Cursuri de balet – cum alegem cursul potrivit?

Baletul – ce beneficii poate avea pentru cei mici?

Baletul poate avea numeroase beneficii pentru cei mici, atat pentru fetite, cat si pentru baieti, pe langa faptul ca e placut sa iti vezi copilul la lectiile de balet sau chiar pe o scena. Baletul nu este doar pentru fetite – la fel cum nu exista jucarii doar pentru baietei sau pentru fetite si la fel cum nu exista culori pentru fete si culori pentru baieti. Baletul combina miscarea cu arta si este asociat cu gratia, echilibrul, usurinta cu care dansatorii se misca pe scena, dar in spate se afla multa munca si mult efort. Unele dintre abilitatile necesare sunt disciplina, efortul si perseverenta.

Cursuri de balet – iata cateva beneficii ale cursurilor de balet pentru copii:

Beneficii privind dezvoltarea fizica

Mai presus de orice, baletul este o forma de activitate fizica. Este un antrenament de dezvoltare a musculaturii. Imbunatateste forta musculara, flexibilitatea si amplitudinea miscarilor. Cursul de balet imbunatateste, de asemenea, coordonarea si echilibrul, in timp ce corecteaza o postura deficitara Combinatiile  care implica rasuciri si salturi cresc ritmul cardiac, ceea ce poate imbunatati rezistenta si sanatatea cardiovasculara generala. Antreneaza intregul corp si ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului.

La fel ca alte forme de dans, baletul poate imbunatati constientizarea corpului si autocontrolul fizic. Aceasta activitatea pe axeaza pe dezvoltarea fortei musculare a copiilor intr-un mod atat distractiv, cat si benefic. Cursurile de balet pentru copii se concentreaza cel mai mult pe flexibilitate. Antrenorii le arata celor mici cele mai bune si sigure miscari de intindere, pentru imbunatatirea flexibilitatii.

➤ Citeste si despre activitati de vacanta pentru copii.

Beneficii emotionale

Pe langa beneficiile fizice, baletul poate contribui si la imbunatatirea sanatatii mentale si emotionale a copiilor. Cursurile de balet ofera un sentiment de mandrie si realizare, care poate imbunatati stima de sine. Pe masura ce copiii invata si deprind tot mai bine miscarile, devin mai siguri de ei, ceea ce poate avea beneficii asupra starii mentale si emotionale. Poate fi si o modalitate excelenta de relaxare si de a folosi excesul de energie in mod productiv dupa scoala.

Aceasta activitate creste increderea in sine, mai ales cand cei mici sunt laudati pentru realizarile lor. Baletul pe scena cu colegii si chiar interpretarea individuala sunt mici oportunitati de a castiga incredere in sine. Cand copilul experimenteaza bucuria dansului, invata sa se exprime intr-un mod benefic pentru sanatatea fizica si mentala. Aceasta ofera o „eliberare fizica si emotionala” sanatoasa care ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale. Invata sa isi canalizeze emotiile si energiile intr-un mediu sigur, se va imbunatati stima de sine si increderea in sine.

Beneficii sociale

Cursurile de balet pot fi un loc unde cei mici leaga prietenii puternice si socializeaza. Aceste activitati pot fi ocazii in care copilul va intalni alti copii cu interese comune. Cei mici invata sa se sustina reciproc, sa socializeze si sa lucreze impreuna, dar si sa se bucure impreuna de reusite. Participarea regulata la cursuri de balet poate ajuta copiii mici sa isi dezvolte abilitatile sociale. Baletul si alte forme de dans incurajeaza munca in echipa, comunicarea, increderea si cooperarea. Baletul poate ajuta copiii, de asemenea, sa depaseasca timiditatea in situatii sociale si sa reduca temerile legate de a face parte dintr-un grup si a aparea in fata unui public.

Beneficii educationale

Baletul ofera, de asemenea, anumite beneficii educationale si cognitive. Cursul de balet expune copilul la o combinatie de miscare si muzica. Prin aceasta expunere, copiii isi dezvolta constientizarea senzoriala, cunoasterea – care include atentia, memoria si invatarea. Acestea sunt abilitati care ajuta copiii in toate domeniile vietii. Pentru cei care doresc sa exploreze alte forme de dans, baletul ofera o baza solida si serveste ca un punct de plecare. Dincolo de exprimarea povestii prin miscarile corpului, trebuie sa existe si o comunicare intre dansatori pentru ca lucrurile sa functioneze. In fiecare spectacol, este necesara o forma de coordonare pentru a executa coregrafia.

Cursurile de balet ii ajuta pe copii sa isi dezvolte vocabularul. Vor invata notiuni de anatomie, despre miscari ale corpului si concepte precum permanenta obiectului.

Disciplina

Baletul este si despre disciplina si autocontrol. Acest lucru se datoreaza faptului ca implica o serie de reguli ferme pentru siguranta. In plus, copilul va invata sa imparta spatiul cu alte persoane si sa lucreze in echipa. Copiii trebuie sa lucreze cu ceilalti pentru a stapani rutina si pentru a crea unitate. Lucrul cu ceilalti imbunatateste si abilitatile sociale ale copiilor – un alt beneficiu in ceea ce priveste inscrierea copilului la un curs de balet. La aceasta varsta, aceasta este cea mai buna oportunitate de a-si modela personalitatea si de a-si construi trasaturile de caracter.

Creativitatea

Baletul ii ajuta pe cei mici sa isi transpuna emotiile si gandurile si sa le interpreteze prin miscari. Copilul va face legatura intre muzica si anumite emotii, ca tristetea sau fericirea. Apoi, emotia este tradusa prin dans – pasi usori pentru tristete si salturi mai energice pentru fericire, de exemplu. Baletul este o forma de arta. Ii inspira pe copii sa fie creativi si sa invete cum sa se exprime prin miscare. Incurajand creativitatea si imaginatia, baletul ii invata sa isi dezvolte increderea in sine, sa aiba relatii sociale sanatoase si sa gandeasca critic. Copilaria este cea mai buna perioada pentru dezvoltarea creativitatii.

Orice forma de dans are beneficii pentru copii

Baletul este o forma de dans, dar exista multe altele. Orice forma de dans creste increderea in sine, mai ales pe masura ce copilul deprinde noi tehnici si miscari. Dansul este o forma de activitate fizice ce are beneficii asupra intregului organism. Se imbunatateste flexibilitatea, mobilitatea, forta musculara, gama de miscara, echilibrul si postura. Orice rutina buna de dans necesita repetarea miscarilor si necesita o intelegere a miscarilor colegilor de dans, ceea ce imbunatateste lucrul in echipa si dezvolta abilitatile sociale. De asemenea, dansul e si despre disciplina, urmarea instructiunilor si invatarea pasilor de dans. De asemenea, imbunatateste starea de spirit si este o forma de distractie pentru cei mici.

Cursuri de balet – cum alegem cursul de balet potrivit?

Cand alegeti cursul de balet, e important sa tineti cont in primul rand de pregatirea si experienta profesorului. E important sa stie modul corect de predare a unei tehnici specifice si sa aiba experienta profesionala si didactica in lucrul cu cei mici. De asemenea, studioul de balet trebuie sa fie sigur, curat, sa fie bine luminat si spatios, cu pardoseala adecvata pentru balet, cu oglinzi pe mai multi pereti – pentru siguranta si performanta.

E important sa se faca inainte o evaluare si e bine sa se tina cont de nivelul de varsta si experienta copilului. De asemenea, asigurati-va ca intervalul orar pentru cursurile de balet si distanta de acasa pana la sala se potrivesc cu orarul vostru si nevoile voastre. Nu in ultimul rand, copilul trebuie sa aiba o experienta pozitiva la cursurile de balet. Asigurati-va ca este un mediu prietenos, ca cel mic se simte confortabil si in primul rand ca ii place. Trebuie sa va ganditi si daca scopul este performanta sau doar baletul ca hobby.

E important sa discutati despre echipamentul necesar pentru balet pentru cursuri de balet – costum de balet, colanti pentru balet, fustita tutu, poante si demi-poante. Asigurati-va ca respectati dorintele instructorului privind uniforma clasei, daca acesta are o preferinta. In unele scoli de balet, un aspect uniform il ajuta pe instructor sa vizualizeze si sa scaneze mai usor sala de dans, pentru a se asigura ca elevii efectueaza si invata corect miscarile de dans.

Mancas Malina

Absolventa a Facultatii de Bioinginerie Medicala - Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, si a unui masterat de Bioinginerie Clinica.

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

6 zile ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

3 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

3 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago