Articole

Cum sa alegi cele mai bune scutece pentru bebelusul tau

Scutecele sunt prezente in viata bebelusului tau din prima zi si vor face parte din rutina lui de ingrijire cel putin pana la varsta de 2-3 ani. Pentru starea lui de bine este importanta folosirea unor scutece sigure si confortabile.

Iata un ghid cu criterii pe care sa le iei in considerare astfel incat sa alegi cele mai bune scutece pentru bebelusul tau.

Cuprins:

  1. Tipuri de scutece
  2. Compozitia scutecelor de unica folosinta
  3. Dimensiunea scutecelor
  4. Sfaturi pentru a alege cele mai bune scutece

Tipuri de scutece

In categoria produse pentru bebelusi, scutecele ocupa un loc primordial. Ele se numara printre inventiile care au revolutionat ingrijirea bebelusului si fac viata mai usoara atat parintilor, cat si celor mici.

Actualmente, pe piata exista numeroase modele si dimensiuni, cu capacitate de absorbtie mai mare sau mai mica, confectionate din materiale clasice sau din materiale biodegradabile, ecologice.

Pentru tinerii parinti nu este intotdeauna usor sa aleaga un produs bun din multitudinea celor disponibile. Iata o lista cu principalele tipuri de scutece existente pe piata:

  • Scutece de unica folosinta clasice – sunt utilizate pe scara larga, fiind practice, accesibile, disponibile in orice supermarket, doar ca putini stiu ca acestea genereaza milioane de tone de deseuri pe an in intreaga lume.
  • Scutece de unica folosinta ecologice si biodegradabile – sunt din ce in ce mai cunoscute in ultimul timp, tot mai multi parinti optand pentru aceasta varianta singura pentru copil si prietenoasa cu mediul inconjurator.
  • Scutece textile reutilizabile – sunt confectionate din bumbac si insertii speciale de microfibre care absorb lichidul; pot fi spalate de mai multe ori, uscate si calcate, avand avantajul de a fi economice.

Compozitia scutecelor de unica folosinta

In prezent, tot mai multi parinti acorda o atentie speciala produselor achizitionate pentru copiii lor si au deprins bunul obicei de a citi etichetele. Acest obicei trebuie aplicat si atunci cand cumperi scutece pentru bebelus.

Atunci cand vei citi compozitia unor scutece de unica folosinta conventionale poti constata ca printre ingrediente se numara: celuloza (in cea mai mare parte) si diverse materiale plastice: polipropilen, poliacrilat (gel absorbant), poliester.

Scutecele de unica folosinta din materiale biodegradabile contin ingrediente naturale: fibre din bumbac 100%.

Scutecul ECO – confortabil, sigur pentru bebelus si mediu

Primul scutec eco din lume a fost lansat de Moltex in 1991, mentinandu-se pana in prezent brandul eco nr. 1 un Europa. Scutecele Moltex – fabricate in Germania – contin ingrediente ecologice, sigure, delicate, moderne. Structura scutecului si ingredientele folosite asigura confortul bebelusului, datorita finetii materialelor in contact cu pielea. In plus, respecta in totalitate mediul inconjurator.

Dimensiunea scutecelor

Indiferent ca sunt conventionale sau biodegradabile, scutecele trebuie alese in functie de varsta si greutatea copilului. Atentie! Masura scutecului trebuie sa se potriveasca in primul rand greutatii copilului. Fiecare copil are ritmul propriu de creștere, iar greutatea variaza considerabil in aceeasi categorie de varsta. In general, sunt disponibile urmatoarele masuri:

  • New born (de la 0 la 3 luni) – greutatea 2-4 kg
  • Mini (de la 3 la 6 luni) – greutatea 3-6 kg
  • Midi (de la 6 la 9 luni) – greutatea 4-9 kg
  • Maxi (peste 10 luni) – greutatea 7-18 kg
  • Junior (peste 18 luni) – greutatea 11-25 kg
  • XL (pana la 3 ani) – greutatea 16-30 kg

Scutecele Moltex sunt disponibile in toate aceste variante. Le gasesti in magazinele online si in BebeTei. 

Sfaturi pentru a alege cele mai bune scutece pentru bebelus

Pielea bebelusului este de cinci ori mai sensibila decat cea a unui adult. Scutecul se află aproape 24 de ore de 24 în contact cu pielea micutului. De aceea, calitatea si siguranta scutecelor ar trebui sa fie criterii de baza in alegerea scutecelor. Urmările purtării unui scutec de calitate indoielnica pot fi serioase pentru sanatatea copilului: eritem fesier, infectii micotice, infectii urinare. Iata o serie de recomandari care te vor ajuta sa eviti neplacerile provocate de scutec.

  • Asigura-te ca scutecele indeplinesc anumite criterii de calitate si siguranta

Informeaza-te cu privire la materialele din care sunt confectionate scutecele. Acorda atentie ingredientelor aflate in aceste materiale. Verifica daca in compozitia scutecelor se afla clor, parabeni, parfum, coloranti, parafina s.a. Preferabil ar fi sa optezi pentru scutece fara chimicale, din materiale ecologice, prietenoase atat cu pielea bebelusului, cat si cu mediul inconjurator.

Scutecele Moltex sunt confectionate din materiale 100% naturale, biodegradabile. Materialul care intra in contact cu pielea bebelusului este fin, moale și lasa pielea sa respire.

  • Opteaza pentru scutece cu o buna capacitate de absorbtie

Pentru ca bebelusul sa se simta confortabil si sa se evite scurgerile accidentale, este necesar ca scutecul sa absoarba in mod corespunzator urina si sa fie rezistent. De regula, scutecul se schimba ori de cate ori este nevoie, dar in timpul noptii acest interval se poate prelungi. De aceea, este bine sa alegi un scutec eficient in retinerea lichidului. Este esential ca pielea bebelusului sa ramana uscata pentru a evita aparitia iritatiilor de scutec.

  • Ai grija ca scutecul sa aiba dimensiunea potrivita

Un scutec care are masura potrivita copilului tau nu doar ca il protejeaza mai bine de scurgeri accidentale, dar respecta si forma anatomica a corpului. Astfel, copilul se va simți confortabil si va avea libertatea de a se misca in voie. Asigura-te ca produsul ales este disponibil in toate etapele de varsta ale copilului.

Moltex produce gama completa de scutece: de la cele pentru nou-nascuti pana la scutece pentru copii cu greutatea de 30 de kilograme.

  • Informeaza-te si testeaza mai multe modele

Este bine sa te informezi referitor la orice produs pe care il alegi pentru copil. Citeste pe site-urile de profil, consulta-te cu alti parinti, analizeaza raportul calitate-pret, testeaza si compara diverse produse pana il gasesti pe cel care se potriveste cel mai bine copilului tau.

Steluta Indrei

Licentiata in Jurnalism, are o experienta profesionala de peste 15 ani in presa de sanatate. A scris la Jurnalul National, din 2003 pana in 2011, perioada in care a contribuit la realizarea Jurnalului de Sanatate, primul supliment de sanatate al unui cotidian central.

Recent Posts

Cum să-ți pregătești copilul pentru pubertate: Sfaturi esențiale

Navigarea prin provocările și incertitudinile pubertății nu este ușoară, nici pentru copii, nici pentru părinți.…

o săptămână ago

Magia Crăciunului se trăiește în familie la Băneasa Shopping City

Crăciunul devine magic atunci când nu trebuie să fie perfect. În goana după cadouri impecabile,…

3 săptămâni ago

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

o lună ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

2 luni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

3 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

4 luni ago