Budinca de gris cu mere – iata o reteta de diversificare pe care copilul tau o va adora. Afla cum se prepara acest desert sanatos si gustos, potrivit pentru bebelusi incepand de la 9 luni.
Budinca este un preparat nutritiv, echilibrat si extrem de versatil. Intr-o budinca pot fi incluse: cereale (gris de grau, fulgi de ovaz, quinoa sau bulgur), lactate (lapte, iaurt, smantana sau branza de vaci), oua. Aceasta este compozitia de baza. Daca dorim o budinca desert, atunci putem adauga fructe: mere, pere, capsuni, piersici, caise, fructe de padure s.a. Daca preparam o budinca pentru masa principala, atunci adaugam legume: morcovi, dovlecei, praz, fasole verde, mazare, broccoli, conopida s.a. Asadar, o budinca este o sursa echilibrata de: glucide, proteine, grasimi sanatoase, fibre, vitamine si minerale.
In ceea ce priveste alimentatia copiilor, principalele avantaje ale budincilor sunt urmatoarele:
Iata o reteta de bundica potrivita atat ca desert, cat si ca gustare intre mese sau chiar ca masa principala la micul dejun. Budinca de gris cu mere poate fi oferita copiilor incepand de la varsta de 9 luni. Este delicioasa si hranitoare, fiind pe placul chiar si al celor mai mofturosi bebelusi.
Timp de preparare: 60 minute
Merele se spala foarte bine si se curata, apoi se taie in felii subtiri.
Topiti zaharul intr-o cratita mica si tapetati-o cu acel caramel. Dupa ce se intareste zaharul, asezati feliile de mere intr-un strat uniform si adaugati untul taiat cubulete. Optional, daca stiti ca ii place bebelusului, presarati un varf de lingurita de scortisoara. Dati merele la cuptor, la temperatura potrivita. Se lasa la cuptor aproximativ 15 minute.
Intre timp, preparati grisul cu lapte. Puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie si o picatura de extract natural de vanilie. Amestecati incontinuu 15 minute, pana se fierbe grisul.
Scoateti merele din cuptor si lasati-le la racit. La fel si grisul trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Dupa ce se raceste grisul amestecati cu ouale, puse unul cate unul, si aveti grija sa se omogenizeze compozitia.
Turnati budinca peste mere si dati din nou cratita la cuptor, la temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute. Budinca este gata cand se rumeneste.
Se rastoarna pe un platou. Se poate servi calduta sau rece, cu putin piure de afine sau zmeura.
Pentru mulți copii, gândul la o vizită la dentist poate fi înfricoșător. Sunetele necunoscute, instrumentele…
București, 7 aprilie 2025 – Începând de joi, 10 aprilie, timp de patru zile, Pavilionul…
Pentru elevii care se află la începutul drumului lor educativ, alegerea rechizitelor și instrumentelor potrivite…
Ai observat vreodată că majoritatea produselor medicamentoase au ca indicație de administrare vârsta copiilor de…
Platfusul, cunoscut și sub denumirea de picior plat, este o afecțiune frecvent întâlnită la copii,…
Cel mai mare târg din România pentru copii și viitori părinți - Baby Boom Show…
View Comments
Bună seara!
As vrea si eu retete pentru bebeluș de 6 luni.
Multumesc frumos!