Articole

5 solutii pentru calmarea pielii dupa intepaturile de insecte

Vara si-a intrat oficial in drepturi. Iarba a capatat acel verde superb, pasarile canta, iar soarele straluceste. Asa ca, ti-ai pregatit cosul de picnic sau poate ti-ai luat prosopul de plaja si te-ai indreptat spre piscina. Iar, pentru a fi pregatit de o zi distractiva la soare ai aplicat o crema cu protectie solara si te-ai imbracat adecvat.

Insa, in ciuda planurilor pe care ti le-ai facut, ai uitat un mic detaliu, sau poate nu atat de mic… milioanele de insecte cu care s-ar putea sa imparti spatiul de campare. Si, cu toate ca nu poti evita muscaturile de insecte, exista metode prin care le poti tine la distanta si, de asemenea, prin care poti ameliora muscaturile acestora, cum ar fi un gel calmant pentru intepaturi insecte.

Tine insectele la distanta pentru a preveni muscaturile si intepaturile

Te pregatesti de concert, picnic sau camping? Din pacate, insectele te vor gasi daca urmeaza sa-ti petreci timpul in aer liber. Ai observat vreodata ca unele insecte, cum ar fi tantarii, apar de multe ori atunci cand te afli la o petrecere sau la un eveniment la care participa un grup mare de oameni? Sau cand faci sport in aer liber? Acest lucru se intampla pentru ca tantarii sunt atrasi de dioxidul de carbon pe care il expiri in mod natural. Iar cu cat unul sau mai multi indivizi elibereaza mai mult CO2, cu atat riscul ca tantarii sa-si faca aparitia la petrecere este mult mai mare.

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii poti urma pentru a preveni muscaturile si intepaturile de insecte.

Imbraca-te adecvat

Cu toate ca temperaturile in timpul verii sunt de obicei mari, este esential sa-ti acoperi corpul, mai ales cand stai in aer liber. De aceea, pentru a expune cat mai putina piele la intepaturile de insecte, este important sa porti bluze si pantaloni cu maneca lunga si incaltaminte care sa acopere complet piciorul.

Foloseste un repelent impotriva insectelor

Aplica in mod regulat repelent pentru insecte pentru a tine la distanta tantarii si alte insecte. Asigura-te ca repelentul pe care il achizitionezi contine N,N-dietil-m-toluamida, o substanta cunoscuta sub denumirea de DEET si aplica in mod adecvat repelentul pe fata, corp si imbracaminte.

Verifica-te cu atentie

De fiecare data cand petreci timp in aer liber, verifica-te atat pe tine, cat si pe cei care te insotesc pentru ca insectele se pot agata de haine, piele sau par. Foloseste penseta pentru a indeparta orice insecta vizibila si, in cazul in care gasesti o capusa, pune-o intr-o punga pentru a fi testata pentru boala Lyme.

Simptomele muscaturilor si intepaturilor de insecte

Printre cele mai frecvente vietuitoare care provoaca muscaturi si intepaturi sunt tantarii, puricii, capusele, paianjenii si plosnitele. Din fericire, majoritatea sunt inofensive si se vindeca repede. Cu toate acestea, reactiile la muscaturile si intepaturile de insecte variaza pentru fiecare individ si, de asemenea, pentru fiecare insecta. De aceea, este esential sa monitorizezi simptomele muscaturilor si intepaturilor de insecte pentru a oferi indicii cu privire la cauza si gravitate.

Muscaturile sau intepaturile usoare provoaca, de obicei:

  • umflare usoara
  • durere
  • roseata insotita de mancarime sau arsura

Muscaturile sau intepaturile grave se manifesta prin:

  • dificultati de respiratie sau de inghitire
  • umflare la nivelul gurii sau gatului
  • greata sau varsaturi
  • eruptii inrosite sau urticarie
  • ameteli sau pierderea cunostintei

Cere ajutor medical imediat daca simptomele sunt severe.

Daca ajungi totusi sa fii muscat, exista cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a trata simptomele. De exemplu:

Indeparteaza acul de insecta

Acul insectei ar putea ramane in rana in urma unei intepaturi, iar acesta ar trebui indepartat cu mana sau razuit in lateral cu un obiect cu margini dure.

Curata usor zona intepaturii

Zona trebuie spalata cu apa si sapun

Aplica o compresa rece

Daca zona afectata se umfla, este recomandat sa aplici o compresa rece timp de 10 minute

Poti incerca antihistaminice pentru a calma pielea

Antihistaminicele pot fi de mare ajutor daca ai o reactie alergica usoara sau pur si simplu mancarime la nivelul zonei afectate

Amelioreaza durerea

Daca ai dureri, poti lua un analgezic care se elibereaza fara prescriptie medicala. Este esential de mentionat ca aspirina nu trebuie administrata nimanui sub 16 ani.

Mamisicopilul.ro

Recent Posts

Cămășile de damă – un must have pentru stilul de zi cu zi al fiecărei femei

În modă, cămășile de damă reprezintă o piesă fundamentală în definirea stilului unei femei. Aceste…

2 săptămâni ago

Ce sunt copiii curcubeu și ce trebuie să știi despre ei?

Copiii curcubeu sunt termenul afectuos dat nou-născuților care vin pe lume după ce familia a…

4 săptămâni ago

Cele mai mari provocari pentru parinti in primul an de viata al bebelusului

Ai venit acasa cu bebe care a dormit tot drumul, il privesti cum sta senin…

4 săptămâni ago

Descoperă cele 3 avantaje ale unei perne pentru gravide

Perioada sarcinii este un moment special în viața unei femei. Pe parcursul a 9 luni,…

o lună ago

Trucuri pentru a ține copiii departe de ecrane

Având în vedere că trăim într-o eră digitală, ecranele au devenit o parte tot mai…

o lună ago

Beneficiile vitaminei D3 pentru sănătate

Vitamina D3 (colecalciferol) are câteva beneficii pentru sănătate, cel mai important fiind acela că ajută organismul…

2 luni ago