💌 10 Mesaje de dragoste pentru persoana iubita – mesaje care ii vor face ziua mai frumoasa si prin care poti sa iti arati iubirea si recunostinta.
Un mod de a-i face o surpriza partenerului sau partenerei poate fi printr-un mesaj – mesaje de dragoste pentru persoana iubita, fie ca e un mesaj pe telefon, fie un mesaj traditional, scris pe hartie. Mesajele de dragoste pot fi trimise oricand si nu trebuie sa asteptati o ocazie speciala precum Ziua Indragostitilor. Mesajele de acest tip pot mentine romantismul si ii poti arata astfel persoanei respective ca te gandesti la ea. Astfel de mesaje e bine sa contina complimente, multumiri si sa readuca in minte anumite amintiri.
Sigur ca mesajele personalizate sunt alegerea cea mai buna, insa iti oferim pentru inspiratie 10 exemple de mesaje de dragoste care ii pot face ziua mai frumoasa persoanei iubite:
❤️ 1. „Ziua in care te-am intalnit a fost cea mai buna zi din viata mea. Ma faci fericit in o mie de feluri si nu-mi pot imagina o viata fara tine. Imi voi gasi intotdeauna drumul inapoi catre tine, indiferent unde ne duce viata. Esti sufletul meu pereche si persoana care ma cunoaste mai bine decat oricine. Esti singura persoana care ma completeaza. Te iubesc!”
❤️ 2. „Se spune ca dragostea este oarba, dar de fapt mi-a deschis ochii si m-a schimbat in bine. Ai venit in viata mea ca o binecuvantare, m-ai facut sa ma simt mai viu cu fiecare zi. Esti cel mai bun cadou pe care mi l-a facut viata. Te iubesc!”
❤️3. „ De fiecare data cand telefonul suna, esti prima persoana care imi vine in minte. Daca ar exista o modalitate de a petrece fiecare minut din fiecare ora cu tine pentru tot restul vietii, as fi cea mai fericita persoana. Cu tine, mi-am dat seama ce inseamna sa fii indragostit si sa fii iubit. Sunt atat de egoist incat nu vreau sa raman o zi fara tine. Nu ma pot gandi la o lume fara tine. ”
❤️ 4. „Imi impartasesti visurile, iar eu le impartasesc pe ale tale. Tu esti motivul zambetului meu si al fericirii mele. Te iubesc si mi-e dor de tine!”
❤️ 5. „Nu vreau sa traiesc fara tine nici macar o singura zi. Esti cel mai bun lucru care mi s-a intamplat vreodata si te voi pretui mereu!”
❤️ 6. „Nu am crezut niciodata in dragoste la prima vedere. Iubirea necesita cu siguranta timp pentru a se dezvolta. Ma bucur ca am ales sa las dragostea mea pentru tine sa creasca in fiecare zi. ”
❤️ 7. „Cu cat petrec mai mult timp cu tine, cu atat ma indragostesc de tine mai mult in fiecare zi. Mi-ai transformat toate imperfectiunile in perfectiune doar prin puterea iubirii tale. Te iubesc pentru toate lucrurile pe care le-ai facut pentru mine.”
❤️ 8. „Esti cel mai mare confort al meu si cea mai mare inspiratie. Esti motivul pentru care viata mea este atat de frumoasa, iubirea ta ma face sa zambesc cand sunt trista si imi da speranta.”
❤️ 9. „Mi-ai dat toate motivele pentru a te iubi, dar eu te iubesc pentru tot ceea ce esti si tot ceea ce nu esti. Aduci atat de multa bucurie in viata mea, incat imi este foarte greu sa-mi imaginez o viata fara tine. Te iubesc astazi, maine si te voi iubi in fiecare zi!”
❤️ 10. „Te-am visat cu mult inainte de a te intalni si sunt fericit ca esti a mea. Pentru mine, tu esti singura persoana cu care pot fi eu, asa cum sunt, fara grijile de a fi judecat.”
Desi cinele romantice si buchetele de flori sunt primele lucruri la care ne gandim ca semne de iubire, dovezile de efectiune mici, de zi cu zi, pot avea de fapt un impact mai mare. Dovezile de dragoste nu trebuie sa fie gesturi marete, excesive. E nevoie, in primul rand, de conectare emotionala. Trebuie sa stii ce te face pe tine sa te simti iubit si ce il face pe partener sa se simta iubit. E important sa cunosti limbajul tau de iubire si limbajul partenerului. Exista mai multe limbaje ale iubirii, si anume:
Ceea ce face ca un individ sa se simta cu adevarat iubit va varia intotdeauna de la persoana la persoana. Din acest motiv, este importanta comunicarea dorintelor si a asteptarilor. Este bine sa comunici deschis despre ceea ce te face sa te simti iubit. Conform unor psihologi, cu totii avem un „limbaj de iubire” primar sau preferat. Cand cineva comunica cu noi in acel „limbaj” special, ne simtim cu adevarat iubiti.
Notiunea de „relatie sanatoasa” este un termen larg, deoarece ceea ce face ca o relatie sa se dezvolte depinde de nevoile partenerilor. Un lucru pe care il au in comun relatiile sanatoase este adaptabilitatea – a te adapta la circumstante si la faptul ca ne schimbam mereu si trecem prin diferite faze ale vietii. Este important sa ne amintim ca relatiile necesita munca si perseverenta. De asemenea, trebuie sa te iubesti intai pe tine insuti pentru a avea o relatie sanatoasa cu altcineva.
Este vital sa iti arati dragostea intr-o relatie, dar si sa o primesti. Daca iubesti pe cineva, trebuie sa faci tot posibilul pentru a-i arata asta si sa-l faci fericit. A primi si a exprima dragostea sunt elemente ce fac parte din sanatatea noastra emotionala. Nu poti forta pe nimeni sa-ti arate „cat de mult” te iubeste. Oamenii trebuie sa fie spontani si sa permita ca lucrurile sa decurga natural. Iubirea si afectiunea pot fi manifestate in mai multe moduri diferite – prin mangaieri, imbratisari, sarut, mesaje de dragoste, cuvinte, cadouri, grija, admiratie, respect.
Este posibil sa fi auzit ca exista anumite etape ale relatiilor. Fiecare etapa sau faza are propriile sale caracteristici. In diferite etape ale relatiilor, constatam ca adesea exista similitudini in experientele pe care le avem si in problemele care apar.
Este numita si etapa „lunii de miere” (0-2 ani). Este momentul in care te indragostesti si nu te poti gandi la nimic altceva. In aceasta faza petreceti mult timp cu partenerul, va implicati in multe activitati impreuna. Exista, de asemenea, tendinta de a nu observa cu adevarat sau de a nu acorda atentie diferentelor dintre voi. In schimb, accentul se pune pe asemanari.
A doua etapa este de casatorie / locuit impreuna (fara copii) (2-5 ani). De obicei, dupa ce ati fost impreuna un an sau doi, veti incepe din nou sa petreceti mai mult timp cu prietenii si sa dezvoltati prietenii reciproce. Va exista mai multa constientizare si cunoastere a diferentelor dintre voi.
Aceasta etapa poate varia daca aveti sau nu copii si e numita adesea relatie de cuplu (5-10 ani). Daca ati decis sa aveti copii, acum trebuie sa incadrati rolul de parinte si rolul de partener in acelasi timp si spatiu. Daca nu aveti copii, poate fi mai usor in anumite privinte si mai dificil in altele. Copiii aduc automat energie noua intr-o relatie – fara copii va trebui sa faceti acest lucru in alte moduri.
Este etapa de stabilizare (10-20 de ani). Deseori aici tu si partenerul deveniti „tovarasi” mai mult decat orice altceva. Modelele pe care le aveti de relationare cu partenerul s-au cristalizat adesea in aceasta etapa si au devenit automate.
Acum ca va stiti si v-ati acceptat amandoi punctele slabe si defectele, va puteti combina fortele si mai mult. Aceasta etapa are nevoie de schimbare si adaptare, indiferent daca ati avut sau nu copii.
Iubirea si sanatatea au multe in comun. Iubirea inseamna conexiune, relatie de calitate si comunicare, cu beneficii asupra sanatatii. Relatiile satisfacatoare, pe termen lung, pot avea numeroase beneficii pentru sanatate. Cheia este sa te simti conectat, sa te simti respectat si apreciat de partener si sa simti un sentiment de apartenenta.
Relatiile de iubire sanatoase sunt asociate adesea cu anumite comportamente mai sanatoase – stil de viata sanatos, rutine benefice, grija mai mare de sine. De asemenea, conform studiilor, cei aflati intr-o relatie prezinta un risc mai mic de depresie si anxietate. Dragostea ne poate ajuta sa facem fata mai usor durerii, dar si stresului. In plus, fericirea depinde mult de calitatea relatiilor.
Nu intamplator simbolul dragostei este o inima, avand in vedere toate beneficiile pe care iubirea le are asupra sanatatii inimii. Indragostirea si iubirea tind sa scada raspunsul la stres, ceea ce poate reduce tensiunea arteriala.
Dragostea provoaca modificari in ceea ce priveste concentratiile anumitor hormoni, inclusiv oxitocina, vasopresina, dopamina, serotonina, cortizolul si testosteronul. Cand esti indragostit, creierul produce un hormon numit dopamina care este asociat cu sentimente de fericire, placere si bunastare. Atingerea fizica, precum imbratisarea sau sarutul, elibereaza un hormon numit oxitocina, care scade hormonii de stres. Studiile au aratat ca persoanele care elibereaza acesti hormoni au un sistem imunitar mai puternic, astfel incat pot combate mai usor boli precum raceala sau gripa, au tensiune arteriala mai mica si e mai mic riscul de stres si depresie.
„Pentru a intelege iubirea, trebuie in primul rand sa fiti plini de iubire.” (Osho)
Referinte:
(1) https://www.healthline.com/health/relationships/effects-of-love
(2) https://www.webmd.com/sex-relationships/features/health-benefits#1
(3) https://living.aahs.org/heart-vascular/love-relationships-and-health-the-surprising-benefits-of-being-in-love/
(4) https://www.psychologytoday.com/us/blog/emotional-fitness/201712/10-ways-show-your-partner-youre-in-love
Navigarea prin provocările și incertitudinile pubertății nu este ușoară, nici pentru copii, nici pentru părinți.…
Crăciunul devine magic atunci când nu trebuie să fie perfect. În goana după cadouri impecabile,…
Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…