Mamici

10 Mesaje de „Buna dimineata!” pentru EL si EA

Un mesaj la prima ora a diminetii de la persoana iubita poate sa ne schimbe in bine intreaga zi. Iata cateva exemple de mesaje de „Buna dimineata!” pentru EL si EA, prin care sa iti arati iubirea si atentia si sa ii faci ziua mai frumoasa persoanei iubite.

Mesaje de „Buna dimineata!”

Un mesaj de „Buna dimineata!” nu este deloc un gest dificil si poate insemna mai mult decat credeti pentru cealalta persoana. Uneori, lucrurile mici, cum ar fi un simplu mesaj de „Buna dimineata!”, pot face  diferenta. Intr-o relatie, este foarte important ca partenerul sau partenera sa stie ca este prima persoana la care te gandesti cand te trezesti.

Iata cateva motive pentru care este important sa ii dai mesaje de „Buna dimineata!” persoanei iubite:

  • ii arati ca te gandesti la el/ea inca de la primele ore ale diminetii;
  • poti sa ii faci persoanei iubite instant ziua mai buna cu acest mesaj;
  • e un gest simplu si aproape fara efort prin care sa iti arati iubirea si aprecierea;
  • iti va face si tie ziua mai fericita, pentru ca veti crea un moment de conexiune (chiar si la distanta) intre voi.

💌 ☕ 10 exemple de Mesaje de „Buna dimineata!”

1.Buna dimineata! Sper ca dimineata ta este minunata si ziua iti va fi la fel. Sunt cea mai norocoasa persoana din lume ca te am in viata mea. O zi frumoasa! Te iubesc!

2.Buna dimineata, iubito! Sper ca ziua ta este la fel de minunata ca tine. Unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume este sa te trezesti cu cea pe care o iubesti in minte! Sa ai o zi minunata!” 

3.Buna dimineata! As fi vrut sa ma trezesc langa tine. In schimb, ma bucur ca macar ai fost in visele mele. Sper sa ai o dimineata superba si o zi minunata! Te iubesc!”

4. „Noaptea trecuta visele mele au fost toate despre tine, iubita mea. Dimineata, am nevoie de doar 2 secunde sa ma gandesc la tine, si zambetul care imi apare pe fata dureaza toata ziua. Zambetul tau este motivul meu de bucurie, vocea ta este motivatia mea, iar dragostea ta este fericirea mea. Te iubesc, draga mea! O zi frumoasa!

 

Dragostea este poezia simturilor.” – Honore de Balzac

5. „Una dintre placerile vietii este sa ma trezesc in fiecare zi cu tine in gand. Buna dimineata, dragule! Iubirea ta este tot ce am nevoie pentru a ramane motivata pe tot parcursul zilei. Tu ma inspiri mereu sa merg mai departe. Te iubesc! Sa ai o zi superba!

6. „Buna dimineata! Toata noaptea ai fost in visele mereu, iar acum as vrea sa imi petrec intreaga zi cu tine. Sa ai o zi superba! Abia astept sa ne revedem!

7. „Dimineata este momentul perfect pentru a-ti reaminti cat de mult te iubesc, cat de mult apreciez ca faci parte din viata mea. Ma indragostesc tot mai mult de tine in fiecare dimineata cand ma trezesc. Ma faci atat de fericita. Sa ai o zi minunata!”

8. „Buna dimineata, dragule! Vreau sa stii ca esti prima persoana la care ma gandesc atunci cand ma trezesc. Imi doresc sa fii prima voce pe care o aud in fiecare dimineata si ultima voce pe care o aud inainte de culcare. Te iubesc!

9. „Buna dimineata! Cum ai dormit? Nu sunt langa tine sa ne bem cafea impreuna sau sa luam micul dejun in pat, dar vreau sa stii ca inima mea e langa tine mereu! Sa ai o zi minunata!

10. „Buna dimineata, iubitule! Mi-as dori sa fii langa mine si sa ne savuram cafeaua impreuna. Iti doresc sa ai o zi frumoasa si abia astept sa ne revedem! Te iubesc!

Timpul de calitate cu persoana iubita – cat de important este?

Fiecare cuplu are nevoie de timp de calitate impreuna pentru ca relatia sa creasca si sa se dezvolte. Din pacate, din cauza tehnologiei si a vietilor din ce in ce mai aglomerate, timpul de calitate cu partenerul sau partenera devine din ce in ce mai rar. Chiar si atunci cand suntem impreuna, suntem adesea absenti, de fapt. A fi foarte aproape unul de celalalt in timp ce faceti altceva nu constituie intotdeauna timp de calitate, indiferent cat timp stati acolo. E important sa stabiliti contact vizual si sa il mentineti cand stati impreuna. Sa nu fiti distrasi de telefon sau televizor cand partenerul va vorbeste despre cum a fost ziua sa sau va povesteste ceva.

Ascultarea activa este foarte importanta, pentru ca asa ii arati celeilalte persoane ca acorzi atentie gandurilor, emotiilor si opiniilor sale. De asemenea, trebuie sa aratati empatie si compasiune si sa validati emotiile celeilalte persoane, nu doar sa gasiti solutii.

Timp de calitate inseamna si sa faceti activitati planificate – o cina, o seara de film, o calatorie, o plimbare cu bicicleta. Puteti chiar sa stabiliti o rutina – o anumita activitate in fiecare seara, saptamanal sau periodic. Incercati impreuna lucruri noi – poate un curs de gatit sau un curs de dans. Este usor sa ai o relatie sanatoasa atunci cand rezervi timp pentru a-l petrece cu persoana iubita. Incercati lucruri noi impreuna si cautati modalitati inedite de a fi aproape si conectati.

Cat de important e sa spui „te iubesc”?

Toti ne dorim sa fim iubiti si apreciati pentru ceea ce suntem. Fiecare dintre noi isi doreste sa auda „te iubesc” de la cei dragi. In cuplu, aceste cuvinte sunt extrem de importante pentru ca atunci cand apare dragostea, inseamna ca ati ajuns sa apreciati si partile bune, si partile rele, binele si raul, urcusurile si coborasurile unei relatii. A spune „Te iubesc” poate indica adevarata vulnerabilitate si intimitate.

Multi evita sa-si impartaseasca dragostea si aprecierea fata de ceilalti din cauza fricii de respingere. Deci, a spune „Te iubesc” poate indica intr-adevar o vulnerabilitate si o intimitate adevarata intre tine si partener. Sigur ca iubire nu inseamna doar a spune aceste doua cuvinte. Inseamna si a arata iubirea prin gesturi romantice, grija, atentie, respect, mesaje de dragoste, mesaje de „Buna dimineata!”, declaratii de dragoste, recunostinta. O relatie implinita necesita concentrare, organizare, efort.

Citeste si:

❤️ 10 Mesaje de dragoste care ii vor face ziua mai frumoasa persoanei iubite.

❤️ 10 Declaratii de dragoste pentru persoana iubita.

Dragoste vs Indragostire

Dragostea este complicata si capabila sa provoace emotii puternice. Relatiile de dragoste trec prin urcusuri si coborasuri – de la acea etapa initiala, de indragostire, la numite sentimente mai putin placute uneori, pana la o stare de acceptare si o dorinta de a fi in permanenta cu cealalta persoana. Recompensa dupa ce parcurgi aceste etape este o relatie sanatoasa, pe termen lung.

Care sunt etapele? 💑

Cand vorbim de indragostire, ne gandim la sageata lui Cupidon si la „fluturi in stomac”. Indragostirea este practic prima etapa a oricarei relatii romantice. Apare in special pasiunea si dorinta si sunt eliberate dopamina si norepinefrina – substante chimice care dau o stare de bine, de energie si euforie, ducand uneori la scaderea poftei de mancare si insomnie. Avem tendinta de a vedea cealalta persoana ca fiind perfecta, o idealizam si nu vedem defectele si neajunsurile. Se considera ca dragostea romantica sau indragostirea dureaza cel mult un an.

Dupa 6-12 luni, in general incepem sa observam anumite obiceiuri si defecte si putem deveni mai critic fata de comportamentul si atitudinea partenerului. Unele dintre aceleasi trasaturi pe care le gaseam atractive la inceput incep sa-si arate dezavantajul. Trecerea de aceasta faza necesita abilitatea de a face compromisuri, de a vorbi despre propriile nevoi si dorinte si a invata sa gestionati conflictele in mod productiv. Doar pentru ca pasiunea nu ramane la fel ca la inceput nu inseamna ca dragostea nu continua.

Iubirea matura sau dragostea adevarata este genul de devotament intalnit in relatiile pe termen lung. In dragostea matura, doi oameni sunt impreuna pentru ca vor sa fie impreuna, nu doar pentru ca simt o dorinta irationala. Semnele iubirii mature includ acceptarea, sprijinul emotional, angajamentul, calmul, respectul, grija, bunatatea, prietenia si consideratia. In aceasta etapa, baza este reglata de oxitocina. Dragostea matura este despre a impartasi viata normala impreuna, a fi sprijin pentru cealalta persoana, a oferi afectiuni, grija, a fi amabil, receptiv si loial. Inseamna a avea dorinta de a impartasi viata cu cealalta persoana si a gasi un sens in lucrurile si sarcinile simple si obisnuite din fiecare cuplu si familie.

Indragostirea la nivel cerebral

Indragostirea include si schimbari ale dispozitiei, raspunsuri fizice ca transpiratii si cresterea ritmului cardiac, dependenta emotionala, dorinta sexuala crescuta, posesivitate, ganduri in permanenta despre acea persoana, dorinta de uniune emotionala, o motivatie intensa de a pastra partenerul. Cercetatorii care au studiat creierul persoanelor indragostite au observat ca in momentul indragostirii sunt activate zonele din creier legate de judecata si sensul de sine. Asta inseamna ca indragostirea poate afecta capacitatea de a judeca situatiile, ne pierdem sentimentul de individualitate si ne identificam prea mult cu cealalta persoana.

O alta perspectiva asupra acestui lucru vine din ideea ca dragostea romantica este doar o iluzie creata in mintea noastra. Este considerata de unii psihologi o „proiectie” a lumii interioare asupra altcuiva. Sigur ca pe termen scurt da o stare generala de bine, dar aceasta etapa nu dureaza mult.

In etapa de indragostire sunt active anumite zone in creier ca nucleul caudat (legat de recompensa si anticipare) si aria tegmentala ventrala (legata, de asemenea de recompensa, placere si motivatia pentru a primi recompense). De asemenea, sunt dezactivate cai neuronale implicate in emotii ca frica, critica sau judecata – astfel, avem tendinta de a vedea cealalta persoana ca „perfecta”, motiv pentru care se si spune adesea ca „dragostea e oarba”. Aceste reactii dau o stare de bine, insa sunt din punct de vedere fizic si chimic extrem de consumatoare pentru intregul organism. Cu trecerea timpului, daca acea relatie rezista, raspunsurile la nivel cerebral se modifica. Zonele din creier legate de recompensa sunt mai putin stimulate, si in locul lor sunt activate zone legate de grija, sprijin, conexiune.

Referinte:
(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15990719/
(2) https://www.medicalnewstoday.com/articles/what-does-love-do-to-our-brains

Mamisicopilul.ro

Recent Posts

Ce echipamente să alegi pentru un loc de joacă?

Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…

o săptămână ago

Păstrarea pasiunii în cuplu după sosirea copiilor

Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…

2 luni ago

COMUNICAT DE PRESĂ – Mâine se deschide Baby Boom Show, singurul târg al toamnei pentru copii şi viitori părinţi

Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…

2 luni ago

Alegeri ideale pentru începerea școlii: Cutia de prânz perfectă pentru copii activi și părinți ocupați

Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…

3 luni ago

Gastroenterita la copii – 3 cauze comune

Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…

4 luni ago

Economisește cu ajutorul tehnologiei: care sunt avantajele alegerii unui frigider cu Wi-Fi?

Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…

5 luni ago