💞 Iata o lista cu 10 declaratii de dragoste romantice, pentru a-ti surprinde persoana iubita, daca vrei sa ii spui partenerului sau partenerei cat de mult inseamna pentru tine, dar nu ai suficienta inspiratie.
Iubirea este cel mai frumos sentiment. Exprimarea iubirii prin declaratii de dragoste si mesaje de dragoste romantice poate fi un mod prin care sa-i faci ziua mai frumoasa persoanei iubire. Unele declaratii de dragoste personalizate pot fi mai speciale, mai ales daca strecori o gluma pe care o stiti doar voi, o amintire placuta sau un alint special pe care il folositi. Insa, daca nu ai inspiratie, iti oferim cateva exemple de declaratii de dragoste.
Iata o lista cu 10 declaratii de dragoste pentru persoana iubita. 💌
1. „Sa nu uiti niciodata ca te iubesc pentru ceea ce esti si sunt alaturi de tine in fiecare zi, orice ar fi. Zi de zi ma indragostesc mai mult de tine, cu fiecare zambet, fiecare conversatie, fiecare intalnire, fiecare moment. Pentru mine esti mai mult decat am visat vreodata, mai mult decat merit poate si mai mult decat voi avea vreodata nevoie. Te iubesc din ce in ce mai mult, in fiecare zi!”
2. „Adevarul e ca nu-mi imaginez cum ar fi viata fara tine si sper sa nu fie nevoie niciodata. TU esti intreaga mea lume! Ai aparut in viata mea cand am avut cea mai mare nevoie de cineva si ma faci sa ma simt cea mai speciala persoana. Te iubesc si te voi iubi mereu!”
3. „Unii spun ca dragostea nu poate fi vazuta, doar simtita, insa eu vad iubirea in ochii tai. Ma simt norocos sa te am in viata mea si te voi pretui mereu. M-ai facut sa realizez ca dragostea este cel mai bun sentiment pe care orice om il poate simti. Multumesc ca ai aparut in viata mea. Te iubesc!”
4. „Se spune ca avem parte de dragoste adevarata o singura data in viata. Insa, pentru mine, se intampla in fiecare zi si in fiecare moment in care sunt cu tine. Cred ca suntem facuti unul pentru celalalt, esti sufletul meu pereche! Voi fi intotdeauna a ta, ma faci sa ma simt in siguranta tot timpul. Te iubesc atat de mult!”
5. „Nu stiu cum ai reusit sa intri in inima mea, dar sa stii ca nu te voi lasa niciodata sa pleci. Ce imi doresc cel mai mult in aceasta viata este sa pot fi alaturi de tine mereu, sa ma bucur de iubirea ta si sa am ocazia sa ne implinim impreuna dorintele. Te iubesc!”
6. „Nu mi-am imaginat niciodata ca as putea gasi adevarata iubire si ca voi fi atat de fericita. Te iubesc si voi fi mereu alaturi de tine! Ma bucur de prezenta ta mai mult decat orice altceva in aceasta lume! Ma faci fericita si te iubesc nespus!”
7. „Nu am iubit niciodata asa cum te iubesc si nici nu cred ca voi putea iubi vreodata o alta persoana la fel de mult, draga mea. Poate ca suntem imperfecti, insa dragostea noastra este perfecta. Te iubesc pentru tot ceea ce esti!”
8. „Iubirea nu poate fi niciodata masurata, poti doar sa o simti. Sunt cel mai norocos din lume ca te-am cunoscut si sunt recunoscator in fiecare zi pentru acest dar. Te voi iubi mereu!”
9. „Dragostea mea pentru tine ma face sa devin un om mai bun. Te voi iubi si te voi pretui mereu, asa cum nimeni nu te-a iubit vreodata. Cel mai bun lucru in a fi indragostit de tine este ca am inceput sa ma bucur de fiecare anotimp al vietii mai mult decat inainte. Cred ca asta e magia dragostei. Te iubesc!”
10. „Esti piesa care completeaza puzzle-ul inimii mele. Nu exista suficiente cuvinte pentru a exprima cat de mult insemni pentru mine si cat de fericit ma faci. Te iubesc atat de mult. Esti cel mai frumos cadou care mi-a fost dat vreodata si te voi pretui mereu si pentru totdeauna. Te iubesc mai mult decat stii!”
Rutina devine inevitabil parte din viata de zi cu zi a unui cuplu. E important, insa, sa mentinem latura romantica intr-o relatie, prin complimente, declaratii, cadouri, gesturi mici. Relatiile romantice sunt in continua schimbare si foarte complexe. „Reteta” pentru o relatie fericita este ca ambii parteneri sa depuna efort permanent pentru a-si arata iubirea si pentru a-l face pe celalalt fericit. E nevoie ca ambele persoane sa investeasca in relatia lor.
In primul rand, relatiile sunt complexe – si asta pentru ca fiintele umane sunt complexe. In al doilea rand, toate relatiile sunt diferite si o mare greseala este sa ne comparam pe noi, partenerii sau relatia cu altii/altele. Un citat care ii este atribuit lui Albert Einstein suna cam asa: „Barbatii se casatoresc cu femei sperand ca ele vor ramane la fel. Femeile se casatoresc cu barbati sperand ca ei se vor schimba. Inevitabil, ambii se insala”.
E important sa vedem partenerul asa cum este, nu proiectiile pe care ni le facem. Este important sa comunicam deschis, mai ales asupra asteptarilor si dorintelor. Este important sa invatam sa comunicam deschis si sa ne exprimam gandurile si sentimentele intr-un mod care sa nu raneasca. La baza fiecarei relatii fericite se afla angajamentul paralel al unui cuplu fata de aceleasi valori de baza, valori ce sunt unice pentru fiecare relatie in parte.
Desi poetii si filozofii se pricep mai bine la a defini iubirea, din punct de vedere biologic, iubirea este considerata rezultatul unui „cocktail de neuropeptide si neurotransmitatori”. Iubirea stimuleaza toate substantele chimice legate de starea de bine. Insa, creierul nostru a evoluat pentru a sustine reproducerea, nu pentru a te face sa te simti bine tot timpul. De aceea, sentimentele de bine nu dureaza. Iubirea declanseaza, astfel, un cocktail de substante neurochimice, importante pentru supravietuire, insa, nu poate garanta fericirea non-stop. Dar, cand intelegi acest aspect, poti incepe sa ai asteptari realiste cu privire la iubire.
Experienta iubirii romantice este condusa de trei elemente principale: dopamina, oxitocina si vasopresina. Dopamina este principalul neurotransmitator legat de starile de placere si sistemele de recompensa de la nivelul creierului, care joaca un rol important atat in excitatia sexuala, cat si in etapele romantice. Oxitocina si vasopresina sunt mai strans legate de atasament si conexiune. Sunt hormoni cheie atat pentru atasamentul romantic, cat si pentru cel matern, fiind eliberati in timpul orgasmului, dar si al nasterii si alaptarii. Aceste concentratii cresc, de asemenea, in etapa initiala a unei relatii – etapa de indragostire.
Cercetarile au aratat ca in cazul cuplurilor aflate in primele etape ale atasamentului romantic se observa niveluri semnificativ mai mari de oxitocina decat in cazul persoanelor care nu sunt implicate in relatii. Insa, oxitocina este legata de mai mult decat de „o noua iubire”. De asemenea, este eliberata in timpul activitatii sexuale si este legata de intensitatea orgasmelor. Oxitocina este un hormon care actioneaza ca un neurotransmitator. Are un rol important in reproducere. La femei, hormonul declanseaza travaliul si eliberarea laptelui matern. Oxitocina este un hormon natural produs de hipotalamus – o regiune mica la baza creierului – si secretat de glanda pituitara din apropiere.
Oxitocina, dopamina si serotonina sunt adesea numiti „hormonii fericirii”. Cand esti atras de o persoana, creierul elibereaza dopamina, nivelul de serotonina creste si se produce oxitocina. Acest lucru duce la un val de emotie pozitiva. Este numit in special „hormonul iubirii”, deoarece nivelurile de oxitocina cresc in timpul imbratisarii si orgasmului.
Iubire la prima vedere: chiar exista? Oare doi oameni se pot intalni si pot sti intr-un minut ca le e menit sa fie impreuna? Unele persoane raporteaza ca au experimentat dragostea la prima vedere in momentul in care au intalnit o persoana. Este o puternica atractie initiala care ar putea duce ulterior la o relatie. Un contra-argument convingator este ca oamenii isi creeaza pe baza amintirii primei intalniri iluzia ca s-au indragostit unul de celalalt instant – dar nu este o explicatie potrivita pentru toate cazurile de dragoste la prima vedere.
In general, in cadrul studiilor, participantii au raportat dragoste la prima vedere fata de persoane atragatoare fizic. Tot studiile sugereaza ca barbatii raporteaza dragostea la prima vedere mai des decat femeile. De asemenea, daca exista sau nu, dragostea la prima vedere nu este de obicei reciproca.
Pana in prezent, se crede ca dragostea la prima vedere nu este cu adevarat „dragoste”. Calitatile despre care se stie ca reflecta dragostea – intimitate, angajament, pasiune – nu sunt prea puternice in acele prime momente in care oamenii spun ca s-au indragostit la prima vedere. Cu toate acestea, experienta dragostei la prima vedere pare deschisa acestor emotii intr-o masura mai mare decat primele intalniri in care dragostea la prima vedere nu este raportata. Iubirea la prima vedere este experimentata de oameni, dar se considera ca nu este de fapt „dragoste”, ci o atractie puternica ce deschide posibilitatea unei relatii.
Dragostea nu inseamna doar fericire si inimioare roz. Dragostea este adesea insotita de gelozie, comportament irational, impreuna cu o serie de alte emotii si stari mai putin pozitive. Se pare ca tot hormonii sunt responsabili si de „dezavantajele iubirii”.
Dopamina, de exemplu, este hormonul responsabil pentru marea majoritate a cailor de recompensa. In mod similar, aceleasi regiuni ale creierului se activeaza atunci cand devenim dependenti de bunurile materiale ca atunci cand devenim dependenti emotional de partener. Prea multa dopamina poate sta la baza dependentei emotionale nesanatoase de partener. Pierderea relativ brusca a partenerului prin destramarea unei relatii sau anumite probleme in cuplu pot duce la suferinta intensa. Aceasta este caracterizata prin emotii recurente dureroase.
Despartirea de un partener si respingerea sunt printre cele mai neplacute experiente emotionale pe care le poate avea o persoana si pot fi un factor declansator pentru dezvoltarea problemelor psihice, dupa cum sugereaza psihologii.
In cadrul unui studiu ale carui rezultate au fost publicate in The New England Journal of Medicine, medicii de la Universitatea Johns Hopkins au raportat o afectiune cardiaca rara, dar foarte grava, cauzata de suferinta emotionala acuta. Problema este cunoscuta din punct de vedere medical sub denumirea de „cardiomiopatie indusa de stres”, dar unii o numesc „sindromul inimii frante”. Studiile de neuroimagistica au aratat ca regiunile creierului implicate in procesarea durerii fizice se suprapun considerabil cu cele legate de suferinta emotionala sau sociala. Conexiunea este atat de puternica, incat analgezicele traditionale par capabile sa amelioreze ranile emotionale.
Referinte:
Surse foto: Pixabay, Pexels
Părinții care locuiesc la curte și dispun de un spațiu mai generos, optează pentru amenajarea…
Ai născut recent, ești în al nouălea cer, dar parcă ceva s-a schimbat. Cu toate…
Mâine, 3 octombrie 2024, se dă startul celei mai mari expoziții din România dedicate copiilor…
Descoperă gama noastră de produse pentru prânz, concepute special pentru a oferi confort, siguranță și…
Gastroenterita pediatrică poate avea cauze variate; de identificarea lor corectă depinde instituirea tratamentului adecvat. Din…
Un frigider cu Wi-Fi poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui app dedicat,…